Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Аптечний бізнес – прибуток гарантований

У будь-якій країні населення поділяється на тих, хто хворіє і тих, хто на цьому заробляє. Потреба в ліках можна порівняти з потребою в їжі. До речі, власники аптек стверджують, що їх окупність бізнесу становить приблизно шість місяців, але тільки при грамотній організації.

Аптечний бізнес в порівнянні з іншими має ряд переваг. По-перше, для аптеки не потрібен такий великий торгової площі, як, наприклад, для магазину одягу. По-друге, лікарські препарати мають невеликий об'єм і масу і значно виграє в ціні в порівнянні з іншими товарами.

Формат майбутньої аптеки – перше завдання при створенні бізнесу з нуля. Це поняття включає в себе не тільки асортимент ліків, але місце розташування і тип приміщення, аптеки, а також її зовнішній вигляд. Врахуйте, що набагато успішніше буде відкриття повноцінної аптеки, тобто такої, в якій крім ліків та лікувальної косметики будуть продаватися препарати за рецептами.

Від місця розташування аптеки значною мірою залежить кількість споживачів. Втім, цей фактор відіграє одну з головних ролей при відкритті будь-якого магазину. Відмінним варіантом для розташування аптеки буде приміщення поблизу лікарні або поліклініки, торговий центр, станція метро та інші місця великого скупчення народу. Або ж вас може зацікавити аптека интернет магазин в Киеве - такий формат також цікавий і менш витратний.

Якщо вам вдалося знайти підходяще місце для майбутньої аптеки, продумайте асортимент лікарських препаратів. Врахуйте, що ліки вітчизняного виробництва, як і раніше користуються попитом у споживачів, оскільки є перевіреними часом і більш дешевими в порівнянні з аналогами закордонного виробництва. Але це не означає, що у вашій аптеці має бути мінімальна кількість закордонних ліків. Існує таке поняття, як парафармацевтичних продукція, а значить бажано, щоб у вашій аптеці знайшлося місце для дієтичного та дитячого харчування, підгузників, харчових добавок, лікувальної косметики, мінеральних вод і т. д.

Безсумнівно, найважче доводиться підприємцям-початківцям. Адже крім всього іншого їм доводиться налагоджувати відносини з постачальниками, причому різними. Тому ви повинні вміти домовлятися і володіти неабиякою часткою відповідальності, щоб з часом завоювати довіру постачальників. Останнє дасть вам можливість купувати товар у оптовиків зі значною знижкою і навіть здійснювати платіж за нього з відстрочкою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь