Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Житлова нерухомість для комерційних цілей

Використання житлової нерухомості в комерційних цілях зустрічається нерідко. Прикладом є магазини, облаштовані на нижніх поверхах житлових будинків. Комерційне використання приміщення принесе більший прибуток, ніж можуть принести житлові приміщення. Однак для цього необхідно перевести житловий фонд в нежитловий. Це вимагає чимало витрат часу на вивчення ЖК і грошових коштів.

Порядок переведення в нежитловий фонд:

  1. • Об'єкт, що перекладається в нежитловий фонд, не можна використовувати для проживання або бути поєднаним з житловим
  2. • Обов'язкова наявність обладнаного входу, що не зачіпає частину, будинки, що відноситься до житлового фонду
  3. • Право власності на перекладається в нежитловий фонд об'єкт, не повинно обмежувати права громадян
  4. • Будівля не повинно бути в аварійному стані, підлягатимуть знесенню або капітального ремонту
  5. • Під об'єктом, перекладним в нежитловий фонд, не повинно бути житлового приміщення

Для здійснення перекладу об'єкта в нежитловий фонд необхідно представити такі документи: правовстановлюючі документи на власність, договір купівлі / продажу або оренди, технічний паспорт. Всі документи надаються в нотаріально завірених копіях. Необхідний перелік документів може змінюватися, в залежності від індивідуальної ситуації.

Між іншим, актуальна продаж комерційноїй нерухомості запп відбувається на сайті zapp.ua за вигідними цінами!

Необхідно отримати документи на дозвіл перекладу від житлового фонду при департаменті житлової політики. Для цього необхідно надати заяву, технічний паспорт, план приміщення, правовстановлюючі документи на власність, довідка про те, що ніхто в приміщенні не проживає, висновок пожежного нагляду, висновок СЕС про дотримання санітарних норм, технічний висновок.

Після отримання позитивного рішення, необхідно подати документи до комісії з приватизації житлового фонду для оцінки вартості перекладу. Надаються наступні документи: документи що засвідчують особу, правовстановлюючі документи на власність, довідка з БТІ та витяг з протоколу комісії та прийнятті позитивного рішення на переклад.

І тільки після цього оформляється право власності на нежитлове приміщення.

Відмова в перекладі в нежитловий фонд можливий за однією з причин: не повний перелік наданих документів, недотримання умов перекладу або з інших, передбачених законодавством причин. Відмова оформляється документально, з зазначенням причин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь