Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ламінат: характеристики матеріалу

https://dveribelorussii.com.ua/catalog/flooring/laminat/

Серед пропонованих на ринку підлогових покриттів на даний час добре себе зарекомендував ламінат. Плануючи придбати ламінат, спершу варто ознайомитися з перевагами та недоліками цього покриття, порівняти з іншими, вивчити особливості монтажу і область застосування.

Покриття, зване ламінатом, є синтетичним. Сьогодні пропонується ламінат різних класів, поверхня покриття може виконуватися з різними імітаціями паркету і натурального каменю. Зібраний з окремих ламінованих дощок, така підлога виглядає монолітним. Зразкові параметри (довжина / ширина) дощок - 1200 × 200 мм, товщина 7-8 мм. Завдяки таким розмірам дошки легко транспортуються. Ламінат - матеріал багатошаровий. Перший (верхній) шар покриття забезпечує захист від пошкоджень, викликаних механічним характером, другий є декоративним (як правило, імітує деревину), третій - несуча основа, нижній четвертий - є стабілізуючим, призначений для зняття внутрішньої напруги.

При тому, що перебуває ламінат на ринку недовго, це покриття вже встигло набути любов покупців. Простота монтажу ламінованої підлоги приваблює багатьох споживачів. Монтаж покриття передбачає застосування спеціальної підкладки, що представляє собою або спеціальну плівку, або рулонну пробку. В ході монтажу, з'єднуючись між собою спеціальним чином і склеюючись, дошки утворюють, так званий, «плаваюча підлога». При цьому ламінована підлога і стіни поділяються 10-ти міліметровим зазором, що передбачено технологією монтажу покриття. Зазор, як правило, закривається плінтусом. Міцність ламінованої підлоги дозволяє використовувати ламінат в якості покриття підлог магазинів, номерів готелів, офісів. При застосуванні ламінату підняття рівня підлоги незначне - висота приміщення практично не зменшується. Ламінована підлога антистатичний, піддається будь-яким видам прибирання - чищенні пилососом, підмітання, вологого прибирання. За зовнішніми ознаками ламінат схожий на паркет і паркетну дошку, проте в порівнянні з цими матеріалами, коштує він набагато дешевше.

Колір і фактура ламінату нерідко імітують паркет (з дуба, бука), наприклад ламінат Pegro. Але часто застосовується багатьма назву «ламінований паркет» є неправильним. Адже, як зазначалося, походження ламінованої підлоги синтетичне. За своїми властивостями ламінат швидше близький до лінолеуму, але тільки не до дерев'яного паркетній підлозі. Це неодмінно треба пам'ятати, вибираючи підлогове покриття для житла.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь