Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати карту пам'яті MicroSD

Карти пам'яті зараз дешеві, але варто приділити увагу їх характеристикам, щоб зробити розумний вибір. У цій статті ми пояснимо, як вибрати карту MicroSD, яка найкраще підходить для ваших потреб.

Майже всі електронні гаджети, доступні до придбання, мають слот для карт пам'яті формату MicroSD. Від телефонів і планшетів до відеореєстраторів, екшн-камер і безпілотних літальних апаратів: всі вони використовують MicroSD карти для зберігання даних. Проста стара карта, не зможе повноцінно працювати у всіх пристроях, особливо якщо ви намагаєтеся записувати HD або навіть 4K відео. Вам знадобляться більш сучасні карти пам'яті MicroSD. Далі, ми пояснимо, як вибрати карту, яка задовольнить ваші потреби і які характеристики зашифровані в позначеннях, нанесених на MicroSD карту.

До речі, ви також можете смартфон мейзу купить в інтернет-магазині tv-mir.com.ua за вигідною ціною просто зараз.

Асоціація SD щойно анонсувала нову систему рейтингу швидкості, щоб допомогти вам зрозуміти, чи достатньо швидка карта пам'яті, щоб швидко запускати додатки. Скоро, карти будуть мати логотип A1, щоб показати, чи відповідають вони мінімальним необхідною вимогою продуктивності.

Карти MicroSD - Довідник покупця

Перш за все, важливо розуміти стандарти MicroSD, а також всі маркування і спеціальні символи нанесені на карту. Існують безліч різних типів MicroSD карт, навіть якщо вони виглядають однаково.

ємність

Спочатку MicroSDHC. HC означає велика ємність (High Capacity), цей формат охоплює розміри від 4-32GB. Для карт більш 32GB використовується абревіатура MicroSDXC (XC позначає Збільшена ємність - eXtended Capacity), і найбільша карта, яку ви можете в даний момент - 256GB. Проте, в останніх телефонах заявлена ​​підтримка MicroSD карт до 2 ТБ. Перевірте чи підтримує ваш пристрій конкретну карту перед покупкою: багато відеореєстратори не підтримують SDXC, тому можуть працювати лише з картами до 32 Гб.

швидкість

Існують різні стандарти для швидкості, і ви можете побачити їх в позначеннях на мапі:

  1. Class x
  2. Ux
  3. Vx
  4. Ax

У кожному разі, х це число, яке покаже вам, як швидко працює карта при певних завданнях.

клас

Спочатку, швидкість карти позначалася цифрою всередині літери C. Число позначає мінімальну стабільну швидкість запису, тому карта 'Class 6' була здатна записувати 6 MB/с - це шість мегабайт в секунду. Це послідовна швидкість запису, вона застосовується тільки під час запису великих обсягів даних (наприклад, під час запису відео) в послідовних комірках пам'яті. Це не відноситься до типового використання в телефоні або планшеті, коли невеликі обсяги даних записуються в випадкових місцях.

Багато пристроїв, які записують відео високої чіткості вимагають карт класу 10, але більшість карт MicroSD Class 10 здатні на набагато більш високу швидкість, ніж запис 10 Мб/с.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь