Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Щеплення: шкода чи користь

Зараз навколо цієї теми в'ються найсуперечливіші умовиводи і висновки - хтось вважає що це обов'язково, і чітко слідують календарю щеплень, інші - геть відмовляються від них, треті - ще на визначилися і зі страхом і переживаннями за життя і здоров'я своїх крихіток не знають що ж робити...

Давайте розглянемо цю проблему глибше. Найважливіша, на мій погляд, прививка- це вакцинація і наступні ревакцинації АКДС. Розшифруємо: Адсорбована коклюш-дифтерійно-правцевим вакцина. Поясню чому цю вакцинацію я вважаю вкрай важливою для життя і здоров'я наших малюків не своїми аргументами «тому що ...» а коротким описом хвороб, з якими ми «боремося або перемагаємо» по засобу вакцинації.

До речі, на сайті https://oberig.ua/categories/vakcinaciya/ ви можете дізнатися більше про проведення прививок в сучасній та професійній клініці!

Отже, КОКЛЮШ - це гостре інфекційне захворювання, викликане бацилою Борде-Жангу. Сприйнятливість до захворювання дуже висока, захворювання також можливо у немовлят і дітей першого року життя. Зараження відбувається крапельним шляхом за допомогою прямого контакту. В протіканні хвороби умовно виділяють: інкубаційний період - від 2 до 14 днів, в цей період часу ніяких ознак захворювання немає але саме в цей період хворий є найбільш «заразним»; катаральний період - характеризується деяким погіршенням загального стану, іноді - підвищенням температури тіла до 38 градусів.

Спостерігається запалення або закладеність верхніх дихальних шляхів, починається кашель - спочатку несильний, потім все сильніше і частіше з виділенням слизового мокротиння. Стан хворого погіршується ... Далі слід спазматичний період захворювання, скажімо так, розквіт хвороби. Кашель набуває характеру нападів, особливо частих і сильних в нічний час.

При цьому обличчя дитини червоніє, потім синіє, виділяється слина і слиз. Напади безперервного кашлю змінюються паузою (реприз) під час якої повітря з різким звуком проходить через судорожно стислу голосову щілину і знову починається кашель ... Приступ, як правило, закінчується слизової блювотою, після чого хворий заспокоюється. У момент нападу страждає не тільки дихальна але і серцево-судинна система, що може спровокувати крововиливи в сполучну оболонку ока, носові кровотечі а також крововиливи в мозок. Часті (від 5 до 30 разів на добу) напади сприяють розвитку легеневої емфіземи.

Дитина стає неспокійною і збудженою з страху повторення нападів кашлю, що в свою чергу знову таки провокує ці напади. Тривалість спазматичного періоду може ставити від 2 до 4 тижнів !!! У немовлят захворювання протікає швидше, ціаноз (посиніння) сильніше і можлива зупинка дихання, часто спостерігаються судоми. І я вже не кажу про ускладнення цієї хвороби (емфізема легенів, крововиливи, судомні стани і спазм гортані, що нерідко призводить до смерті, спастичні паралічі, важкі пневмонії - це далеко не повний список ...)



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь