Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правильний підхід до вибору кондиціонера

Думки про майбутнє літо підштовхують бажаючих купити кондиціонер скоріше визначитися з вибором. Як це зробити правильно? Сьогодні марки і моделі кондиціонерів представлені у величезній різноманітності. Кожен прилад по-своєму унікальний.

Класифікація кондиціонерів

На сьогодні існує три класи кондиціонерів: преміум, середній і економ.

Системи класу преміум мають чудове технічне оснащення, систему діагностики і захисту. Наприклад, якщо виникне непередбачена ситуація, комп'ютерне забезпечення може самостійно зупинити роботу кондиціонера, запобігши його поломку.

Кондиціонери середнього класу. У порівнянні з вишерассмотреннимі приладами, термін служби систем середнього класу менше. Та й функцій у таких кондиціонерів теж менше. Хорошу якість пропонують моделі брендів Panasonic і Toshiba.

Між іншим, ви можете купить кондиционер с установкой на сайті conditioner.kiev.ua за вигідною ціною!

Економ клас. До даного класу належать кондіціонери виробництва корейського і китайського. Коштують вони недорого, що є їх головним плюсом. Служать бюджетні моделі не так довго, як аналоги вищеописаних класів, мають не багатий функціонал.

Якої потужності і якого виду конструкції повинен бути кондиціонер?

Вибирати конкретну модель слід з урахуванням основних характеристик техніки - потужності і виду конструкції. Залежно від потужності, кондиціонери бувають промисловими, напівпромисловими і побутовими. Останні представлені Середньоглибокі (не більше 7 кВт) і малопотужними, розрахованими на охолодження приміщень, площа яких 50-80 м2. Прилади потужніші встановлюються в приміщеннях 100 м2 і більше.

Конструкція

Є прилади моноблочні і у вигляді спліт-систем. Останні більш поширені. Вони представлені двома блоками: зовнішнім і внутрішнім. Зовнішній розташовується із зовнішнього боку будинку, а внутрішній, який відповідає за постачанням повітрям охолоджуване приміщення.

У свою чергу системи бувають різного типу: настінного, касетного, канального, стельовими і у вигляді мульти спліт-систем.

Сувеніри зі скла є найбільш поширеними. Їх застосовують для охолодження різних приміщень - офісів, магазинів, лікарень. Побутові настінні кліматичні спліт-системи дуже зручні в застосуванні, вони розраховані на охолодження приміщень як невеликого, так і середнього розміру.

Кондиціонери касетні і канальні передбачають наявність підвісний стельової конструкції, за якої і встановлюються.

Мульти спліт-систему відрізняє можливість підключення до основного блоку декількох внутрішніх, часто 3-4 одиниць.

Кондиціонери моноблочні бувають віконними і мобільними. Монтаж перших виробляється в проріз вікна, або в стіну не великої товщини. Зараз віконні моделі майже не користуються попитом. Мобільний кондиціонер відрізняє легкість установки і можливість переміщати в будь-яке місце.

Вибір кондиціонера по потужності

Потужність визначає, наскільки ефективно буде функціонувати кондиціонер. Тому архіважливо правильно розрахувати, якою має бути потужність відповідного вам кондиціонера. Для цього потрібно керуватися площею приміщення, у яких перебуває в ньому людей, інтенсивністю сонячного світла і кількістю наявної техніки (комп'ютерів та ін.). Чим більше величина кожного вищеназваного показника - тим більшої потужності потрібно прилад і навпаки.

Використовувані в побуті кондиціонери, як правило, мають потужність 7000-12000 Вт. «Сімку» краще встановлювати в приміщенні 20 м2, «дев'ятки» буде досить для приміщення до 27 м2 і т.д.
Тепер, коли ви ознайомилися з новою для вас інформацією, вам буде простіше купити хороший кондиціонер.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь