Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати насіння соняшнику

Дуже часто, багато фермерів цікавляться, як правильно вибрати насіння соняшнику. На жаль, якогось універсального способу немає. Все залежить від умов, в яких ви збираєтеся вирощувати культуру. Наприклад, якщо мова йде про промисловому масштабі, з використанням великих площ, краще взяти кілька сортів. Так ви зменшите шанс втрати врожаю і збільшите прибуток.

При виборі обов'язково зверніть увагу на кліматичні умови і склад грунту. Після деяких культур, грунт стає не придатною. Також заздалегідь потрібно купити гербіциди від бур'янів і добрива. Тому що якщо ви збираєтеся їх використовувати, вам потрібно підібрати відповідні насіння.

До речі, якісні семена подсолнечника цена на якіє досить доступною, можна придбати на сайті agrosp.kiev.ua вже сьогодні!

Для хороших умов відмінно підійдуть трилінійні гібриди. Якщо поле добре підготовлено, можна сміливо використовувати прості гібриди. Намагайтеся віддавати перевагу перевіреним насінню від місцевих виробників, не варто катувати удачу і закупити недавно виведений гібрид. Інакше ви ризикуєте втратити весь урожай.

Не дивлячись на те, що показник врожайності вітчизняних і зарубіжних виробників приблизно однаковий, слід зазначити, що вартість імпортного насіння значно вище. Тому краще купити насіння соняшнику від місцевих селекціонерів. Так ви заощадите гроші і гарантовано отримаєте хороший урожай.

Чималу роль відіграє підготовка насіння і обладнання. Щоб створити високоякісне насіння, потрібно докласти чимало зусиль. Тому намагайтеся використовувати перевірений і якісне обладнання. Та все це стосується, в основному, гібридів. Кожен з них має особливі властивості, тому перед покупкою постарайтеся дізнатися про нього все.

Відвідайте хороший магазин засобів захисту рослин і насіння і проконсультуйтеся з продавцем. Поспілкуйтеся з іншими фермерами, можливо, вони вам зможуть щось порадити. Якщо є можливість, обов'язково поспілкуйтеся з селекціонерами. Вони напевно зможуть дати вам пару слушних порад.

Також не забувайте, що все потрібно робити завчасно, тоді ви гарантовано отримаєте хороший і якісний урожай. Не відкладайте все на потім і будьте уважні при виборі насіння. Завжди перевіряйте почуту інформацію, інакше ви ризикуєте купити кота в мішку. Кожен виробник намагається отримати максимальний прибуток і продати свій товар, не забувайте про це при виборі насіння.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь