Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Зерновий екструдер: принцип його роботи

Вже давно знайома екструзійному технологія переробки зерна, вона широко використовується серед заводів з виготовлення кормів для домашньої худоби і ферм. Для таких цілей призначений зерновий екструдер. Причому коло його використання досить великий. Наприклад, агрегат часто експлуатують для виробництва комбікормів з сухими добавками технологією екструзії, щоб годувати велику рогату худобу, домашніх птахів, свиней і навіть переробляти сою.

Що собою являє Екструдування?

Екструзійний спосіб передбачає наступні процеси:

  1. Вибух кормового засобу у фронті ударної розрядження
  2. Механохімічної деформування зерна
  3. Теплову обробку продукції під тиском

Причому після теплової обробки посилюється смак корму, оскільки застосовуються різні ароматичні засоби, а ще знищуються деякі токсини і стає більше активність ферментів в продукції.

При обробці продукції в екструдері, який можна придбати на kijko.com.ua, температура досягає +200°, а тиск - 40 атмосфер. У підсумку виходить спучений і пористе зерно у вигляді джгута, величина якого дорівнює 20-30 мм. Така комплексна обробка дозволяє отримувати екструдант з приємним ароматом і хлібним смаком.

Конструкція екструдера

Подібне обладнання для переробки зерна складається з робочої камери, дозатора, рами, приймального бункера, електродвигунчика і клиноремінною передачі.

У робочу камеру екструдера входять втулки, скріплені спеціальними скобами, конус з насадкою, одно- і двузаходние черв'яки. Самі камери оснащені валом з шайбами ​​і насадками. Чи включається такий пристрій зі щита управління. Дозатор використовується для рівномірного додавання зерна в камеру. Регулюється він за допомогою спеціальної заслінки.

Як працює екструдер?

У камерах устаткування зерно і інша продукція пресується. Під час цього процесу кормові засоби починають зсередини, як би лопатися. Принцип роботи пресувального відсіку нагадує виробництво попкорна. Інакше кажучи, продукція ставати повітряної, тому легше засвоюється тваринами.

На валу встановлюються шнекові деталі проміжного, що подає і пресує виду. Між ними монтуються кільця, які і стискають зернову продукцію.

Застосування зернового екструдера в фермерському і сільському господарстві має величезне значення, оскільки при годуванні домашнього худоби не перевитрачають корм. Екструзія продукції виконується досить швидко, тому можна домогтися високої продуктивності. Такий технікою користуються не тільки в приватному господарстві, а й на величезних заводах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь