Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як шукати роботу за кордоном

Ідеальний варіант - якщо ви переїжджаєте за кордон у складі компанії. Ризики зведені до мінімуму, після переїзду вас оточують такі знайомі і рідні колеги. Якщо ви збираєтеся шукати роботу і освоюватися в чужій країні самостійно, завдання на порядок складніше. Ось кілька орієнтирів: що дізнатися, про що подумати, що зробити.

Оцініть складність завдання

Ви хочете знайти роботу в конкретній країні - а наскільки роботодавець потребує вас?
Візьміть до уваги, що для роботодавця взяти в штат людину з-за кордону (особливо якщо він ніколи за кордоном не працював) - це великий ризик.

У США, наприклад, щоб взяти на роботу нерезидента, роботодавець повинен обґрунтувати, чому фахівець потрібен саме з-за кордону, з яких причин не можна взяти фахівця з Америки.
У багатьох випадках для роботодавця це зайвий клопіт - приймати в команду громадянина іноземної держави. Відповідно, вимоги до фахівця високі. Оцініть, наскільки.

До речі, на сайті https://www.0332.ua/catalog/68/subcat/681 ви можете знайти компанії, які займаються працевлаштування за кордоном на вигідних умовах!

Подумайте, на якому ринку праці освоїтися легше: де конкуренція нижче, або де легше знайти свою нішу. Припустимо, ви добре знаєте англійську і китайську. Чи варто прагнути працювати в США або в Великобританії, або в Китаї є компанії, що працюють з російськомовними партнерами, які охоче візьмуть в штат співробітника, для якого російська - рідна? Де ваші навички більш затребувані? Зберіть інформацію і реально оціните свої можливості.

Підготуйтеся до співбесіди

Знайдіть в інтернеті кілька вакансій в тій країні, де збираєтеся шукати роботу, прочитайте вимоги до кандидатів. Вам потрібно підготувати резюме або СV? Чи потребують роботодавці супровідний лист і портфоліо?

Щоб підготувати якісну резюме для пошуку роботи за кордоном, можна:

1) скористатися допомогою. Знайдіть серед своїх знайомих або через інтернет людей, які працювали / працюють за кордоном і мають уявлення про те, як має виглядати резюме,

2) на job-сайтах відповідної країни знайти зразки резюме фахівців вашого профілю. На які саме резюме орієнтуватися, які з них можна назвати якісними, підкаже здоровий глузд: ті, в яких коротко і переконливо описаний досвід роботи, кваліфікації, переваги здобувача.
Коли складете резюме, віддайте його на перевірку перекладачеві для виправлення помилок.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь