Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати якісний скутер і мопед

Скутер і мопед - це засіб пересування, які ідеально підходять для міського режиму. Завдяки ним ви легко зможете потрапити в потрібне вам місце, уникнувши пробок і заторів на дорогах. З точки зору ціни за кілометр шляху ці види транспорту також є вигідним варіантом. Але як же не заплутатися в широкому асортименті скутерів і мопедів і вибрати саме той засіб пересування, яке підходить саме вам? У вирішенні цієї проблеми вам допоможе наша стаття.

Покупцям важливо пам'ятати, що перед тим, як зупинити свій вибір на певній моделі, необхідно відповісти на наступні питання:

  1. Для кого купується скутер (дорослий / дитина)?
  2. Де скутер буде використовуватися?
  3. Чи потрібен скутер для перевезення пасажира?
  4. Яку суму клієнт готовий віддати за транспорт?

Вибір типу і об'єму двигуна

Найкращий вибір потужного скутера володіє потужністю 7 кінських сил. У таких пристроях витрата палива не буде вище, ніж 3 л. на 100 км, а для міського режиму їзда на подібному транспортному засобі буде більш приємною, зручною і комфортною.

Відповідно до закону, на скутери потрібні права, починаючи з обсягу в 50 куб.см. Зазвичай такі скутери належать японським і китайським виробникам. Виробники, як правило, випускають пристрої в 50, 72, 125 і 150 куб. см. Моторолер в 50 кубів буде найбільш економічним, але його потужності для міського режиму їзди може бути недостатньо. За типом двигунів скутера підрозділяються на двотактні і чотиритактні. У малогабаритних скутерах як правило застосовуються двотактні двигуни. Головні їх переваги в простоті і невеликій вартості. На великокубових моделях, як правило, застосовуються чотиритактні двигуни, вони мають набагато більшу потужну характеристику, в порівнянні з двотактними; економічніші і мають меншу токсичність вихлопу.

Особливості придбання мопеда

Модель мопеда варто вибирати та купить мопед за тими ж критеріями, що і скутер. Однак важливо, що між скутерами і мопедами існує різниця. Незважаючи на те, що часто слово «скутер» вживається як синонім «мопеду».

Головна відмінність мопеда від скутера полягає в тому, що мопед оснащений ланцюговою передачею, яка спрямована на заднє колесо, муфтою вільного ходу, гальмом в задньому колесі.

Заключний етап, при виборі скутера і мопеда - це визначення марки виробника транспортного засобу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь