Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати тютюн для кальяну?

Сучасний спектр смаків і марок кальянного тютюну не має кордонів і просто вражає своєю різноманітністю. Разом з широким асортиментом смаків існує така ж кількість їх шанувальників, у кожного з яких свої індивідуальні переваги і вимоги до курильним сумішей. Але все одно існує ряд універсальних правил, за якими визначається найкращий, якісний і смачний кальянний тютюн. У цій статті ми з цими правилами ознайомимося.

В першу чергу, хороший кальянний тютюн в обов'язковому порядку повинен бути досить вологим. Іншими словами, тютюн повинен нагадувати фруктове варення, а не ледве вологі листочки тютюну, политі медом. Кальянний тютюн вологий з тієї причини, що в процесі виробництва його поливають спеціальними сиропами, які в кінцевому підсумку надають сировини особливий і неповторний смак.

Варто відзначити, що і сам табак для кальяна використовується незвичайний. У звичайному тютюні знаходиться безліч смол, більшість з яких шкідливі для здоров'я, в кальянному ж тютюні вони відсутні, що дозволяє насолоджуватися курильним процесом без шкоди для здоров'я. Якщо для паління суміш буде занадто суха, то під час курильного процесу та буде підгорати і створювати не дуже приємну гіркуватість, ну а якщо ж тютюн буде занадто вологим, то він буде погано горіти, через що ви зможете палити, не солодкий пар, а повітря .

Занадто вологий тютюн - це не проблема, його можна віджати сухою серветкою, і проблема вирішена, але от додати в тютюн сиропу зможе не кожен. Найоптимальніший варіант для тютюнової сировини - консистенція, що нагадує пластилін. Не менш важливою деталлю хорошого кальянного тютюну є герметична упаковка, без якої тютюн просто втратить свій смак, аромат і курильні властивості. Якщо ж тютюн погано упакований, то перед покупкою обов'язково слід перевірити його вологість.

Дуже добре якщо упаковка навіть після розтину має властивості закриватися, захищаючи цим тютюн від вивітрювання. Перед покупкою курильного сировини обов'язково слід перевірити його термін придатності, тому що тютюн має властивість з часом псуватися, що створює не найприємніший смак і аромат. Не потрібно відразу брати велику упаковку тютюну. По-перше, вам можуть не підійти смакові властивості або просто не сподобатися аромат, ну а по-друге, вам може просто набриднути смак, навіть якщо спочатку він вам сподобався. Найкраще купити відразу кілька маленьких пачок з різними смаками, вибрати найбільш сподобалися, а після купувати сподобався смак у великих обсягах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь