Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати комутатор

Перш ніж купити відповідний комутатор, необхідно скласти план майбутньої мережі і визначитися з її основними характеристиками. Рекомендується звернути більш пильну увагу на наступні критерії.

Кількість портів. Рекомендується вибирати комутатор з деяким запасом, якщо в майбутньому планується розширення мережі.

Швидкість передачі даних кожного з портів може варіюватися в залежності від моделі. Виходячи з неї, обчислюється пропускна здатність комутатора Cisco 2960-X - максимальний обсяг трафіку, що проходить через пристрій за одиницю часу, шляхом перемноження кількості портів на швидкість передачі даних. Якщо число, що більше заявленої виробником внутрішньої широти пропускання, то такий комутаційний пристрій не впорається з великими навантаженнями мережі.

Важливий розмір матриці MAC-адрес, якщо вона невелика, то адреси будуть записуватись, а швидкість прийому і відправки даних зменшиться.

При роботі з трафіком комутатор може передбачати вбудовану функцію управління потоком для здійснення передачі даних без втрат в умовах високого навантаження на мережу. Для гігабітних мереж можуть знадобитися розширені пакети Jumbo Frame, які здатні збільшити продуктивність мережі до 300 відсотків.

Практично всі комутаційні пристрої автоматично узгодять напівдуплексний і повнодуплексний режими, що дозволяє обійти ряд проблем при експлуатації пристроїв з різними режимами. Для ЛВС, в яких трафік буде складатися здебільшого з медіафайлів, необхідна функція пріоритизації трафіку (стандарт IEEE 802.1p). Якщо є необхідність в дробленні мережі на кілька частин, то в такому випадку буде важлива наявність підтримки VLAN (стандарт IEEE 802.1q).

Якщо планується стекирование комутаторів, або з'єднання декількох комутаторів в єдиний модуль, то краще віддати перевагу пристрою з найбільшою кількістю портів.

Зазвичай сучасні пристрої також мають функції діагностики кабелю, захисту від вірусного трафіку, енергозбереження, які дозволяють захистити комутатор від перевантажень, зависань і інших неполадок.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь