Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бандаж на колінний суглоб: тільки користь

При заняттях спортом жоден спортсмен не застрахований від одержання травми. І якщо більшість травм не сильно заважають в повсякденному житті, то при пошкодженні коліна пропадає не тільки можливість займатися спортом, але також зникає елементарний повсякденний комфорт. Адже єдине, що зручно робити при такому каліцтво, це лежати на дивані. Щоб швидко повернутися до тренувань і не втрачати форму, важливо скористатися засобами реабілітації для швидкого і ефективного відновлення. Саме тому варто купити спортивні наколінники хорошої якості.

Нагадування: перед покупкою важливо дізнатися, як підібрати наколенник за розміром правильно, адже від неправильного розміру спортивна амуніція не тільки не допоможе швидше одужати, але і може посприяти прогресуванню травми.

Типи наколінників

Наколінники розрізняються за родом фіксації. Від неї також залежить для якої мети служить той чи інший бандаж для суставов колена. Тому, перед тим, як вибрати наколенник, варто чітко зрозуміти для якої мети він вам потрібен. Розрізняють такі типи:

* Профілактичний спортивний наколенник - як випливає з назви, він служить скоріше для запобігання травм, ніж для лікування, хоча також використовується для більш швидкого загоєння невеликих розтягнень і ударів.

* Закритий еластичний - також попереджає поява травм, але крім цього робить позитивний вплив на кровотік в коліні, збільшуючи ефективність тренувань.

* Відкритий наколенник з ребрами жорсткості з боків - фіксує колінний суглоб в правильному положенні, не даючи йому рухатися з боку в бік, прискорюючи загоєння травми. Ефективний при ушкодженнях зв'язок, артрозі, артриті та інших.

* Шарнірний наколенник - обладнаний ременями для регулювання сили обхвату. Спеціальні металеві вставки збільшують жорсткість наколінника, розширюючи його область застосування для більш серйозних травм: розрив меніска, гонартоз, остеохондропатия.

При серйозних травмах ми рекомендуємо звернутися до лікаря, який зможе точно визначити характер травми, підібрати відповідне лікування, а в разі необхідності вибрати наколінники для спорту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь