Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Приготування яловичини на грилі

Гриль і яловичина - це брати-близнюки, з цим важко посперечатися. Якщо і заводити в господарстві повноцінний гриль, то використовувати його потрібно відповідно, а саме для смаження різноманітних відрізів яловичини і телятини.

Яловичина на грилі - це в першу чергу стейки. Шатобріан, Портерхаус, Тібоун (стейк з Т-подібною кісткою) та інші його класичні види - ось для чого потрібно використовувати гриль. Хоча на ньому цілком можна посмажити біфштекси або яловиче філе цілком.

Вибирати м'ясо для приготування на грилі потрібно наступним чином: свіже філе яловичини повинно бути темно-червоним, з блискучою поверхнею зрізу. Популярна для стейка мармурова яловичина повинна мати білі прожилки жиру у вигляді візерунка.

Між іншим, на сайті www.myastoriya.com.ua/myaso-na-grile/ ви можете придбати уже готове і смачне м'ясо на грилі за найкращими цінами просто зараз.

Взагалі, крім віку, статі тварини для високої якості м'яса важливі також порода, умови утримання, вирощування і конкретна частина туші.

Найбільш відповідними вважаються корови долгорастущіх порід з твердою структурою м'яса. Це - чорний ангус, шортгорн, вагю, Галловей, кобе.

Мармурове, м'ясо крім найвищих смакових якостей, містить більший відсоток корисних кислот, екстрактивних речовин, що полегшують роботу травних органів, в порівнянні зі звичайною яловичиною. У ньому також є легкозасвоюване залізо, очищає організм людини від речовин, що призводять до онкологічних захворювань.

Мармурову яловичину, як і інші її види, призначені для смаження, треба витримувати якийсь час в холодильнику. Найсвіжіше м'ясо, швидше за все, вийде дуже твердим, не таким корисним, чи не дуже ароматним. Діставати його потрібно десь за дві години до приготування для природного доведення до кімнатної температури.

Що стосується відповідних для яловичини на грилі спецій, то краще за все з нею поєднуються часник, паприка, перець чилі, розмарин, чебрець і орегано.

Сподіваємося, що стаття вам сподобалася і ви почерпнули для себе багато цікавого і корисного. Очікуйте на нові публікації вже зовсім скоро!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь