Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Якого розміру вибрати кальян?

У тих, хто тільки бажає придбати кальян або подумує про це, найчастіше виникає питання, якого ж розміру кальян краще вибрати? Останнім часом ринок кальянів настільки виріс, а виробництво відповідно збільшилося настільки, що пропозиція і різноманітність моделей стала просто величезною. У продажу з'явилися як фабричні кальяни, так і кальяни, вироблені дрібними серіями ексклюзивні - унікальні моделі.

Великі виробники теж не стоять на місці і регулярно постачають на ринок все нові і нові моделі, особливо це стосується кальянів виконаних з алюмінію і нержавіючої сталі. Прийшовши в магазин кальянів, просто розбігаються очі від великого вибору і ціни відповідно теж різні. Добре, що завдяки високій конкуренції вартість кальянів тримається на порівняно одному рівні, а іноді особливо в великих містах, де конкуренція більше і щільність магазинів вище, вона навіть трохи знижується.

Тішить споживачів не тільки різноманітність моделей, а й те, що виробники стали комплектувати кальяни практично всім, що може знадобитися для куріння в домашніх умовах і без потреби купувати додаткові аксесуари. Наприклад, в комплекті з кальяном вже звично стало бачити - щипці, чашу, калауд або бачу (екран для вугілля).

Так все-таки розмір, а правильно кажучи висота шахти і обсяг колби має значення?

Спробуємо розібратися в цьому. Отже, дим поступаючи по каналу шахти потрапляє в колбу і проходячи через воду надходить до шлангу. Рідина в колбі потрібна, як для очищення диму, так і для його охолодження.

Кількість диму безпосередньо залежить від діаметру колби, а не від її висоти. Хоча, звичайно, маленький кальян неможливо зробити з великим діаметром отвору. Бо він буде виглядати не естетично чи мати нестандартну форму. До нестандартних можна віднести, наприклад кальян від Nanosmoke. Але який би не був діаметр шахти у кальяну є ще шланг і мундштук, а вони як правило мають однаковий діаметр на виході і розрізняються лише по можливості використовувати внутрішній або зовнішній одноразовий мундштук.

Винятки становлять лише китайські сувенірні кальяни, які ми не розглядаємо. Значить перше, на що варто звернути увагу при виборі кальяну це на діаметр шахти, шланга і мундштука. Достатнім для хорошого куріння є діаметр шахти 12-17 мм, як правило, шланг буде діаметром 12-15мм, не більше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь