Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Невеликий огляд ключових переваг і особливостей туризму в Карпатах

Карпати - гірський хребет, що знаходиться на території ряду держав Центральної Європи: Словаччині та Чехії, Польщі, Угорщини, Румунії, України. Незначну територію займають гори в Австрії та Сербії. Кожна країна, що володіє частиною Карпат, облаштовує в горах заповідники, здравниці, курорти і парки. Внаслідок чого в цих місцях є чимало курортних зон, заснованих для поправки здоров'я, розваг і відпочинку.

Румунія, хоч і зустріне туристів охолоджуючим гірським влітку, проте дасть для відпочинку безліч ресурсів: боулінг, басейни, тренажери, катання на конях, які використовуються в якості основного засобу пересування, тому що в курортній зоні заборонена їзда на автомобілях. У зимовий період відкривається лижний сезон і навіть туристи, які тільки починають освоювати лижі та сноуборди, проведуть відпочинок за кордоном з толком, розвиваючи свою майстерність на різноманітних трасах.

До речі, вас може зацікавити незабутній отдых в Карпатах с бассейном летом, детальніше про який ви можете дізнатися на сайті sunnyresort.com.ua вже зараз.

У Польщі Карпати називаються "Бескиди", що, очевидно, перекладається як "лісистий хребет". Теплий клімат, відсутність сильних вітрів, температура трохи нижче нуля і мальовничість ландшафту, властива всім карпатським курортам, обумовлюють комфортабельні умови для туристів з багатьох країн.

У Словаччині Карпати називають "Татри" і тут розташовується найвища точка всієї гірської системи - гора Герлаховський Штит, куди можна піднятися в супроводі провідника. Клімат, схожий з альпійським, вічнозелені ялини і чисте і цілюще повітря дали підставу визнати дані місця заповідною зоною. У подорожі Карпатами можливо вирушати на сімейний відпочинок: тренери лижних шкіл навчать маленьких і дорослих спортсменів навичкам катання на лижах.

Гірська система в Чехії називається Білими Карпатами і всі курорти розміщені в однойменному національному парку. Влітку туристам відкриті гірські шляхи для пішої ходи, їзди на велосипеді або верхи, сплаву по річках. У зимовий час лижний відпочинок охоплює як підкорення трас на гірських лижах і сноубордах, так і просту ходьбу по рівнинній місцевості. Білі Карпати прозвали квітковим раєм - виняткові види квітів, дерев і трав приймаються цвісти в горах рано навесні і закінчують пізньої осені.

Також гостинно можуть зустріти мандрівників і Україна з Угорщиною - розвиненими гірськолижними курортами, і Сербія - безліччю цілющих мінеральних джерел. Багато уражаються, коли дізнаються, що Карпати заходять і на територію Австрії, проте це не заважає створювати умови для активного туризму і в тих місцях.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь