Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яка є проблема у криптовалюти Ripple

За останні кілька місяців криптовалюта Ripple набула великої популярності - за 2017 рік вона подорожчала сильніше інших, і технологію тестують всі нові корпоративні клієнти. Багато хто вважає криптовалюта покращеною версією біткоінів - і, якщо говорити про швидкість обробки транзакцій, вони абсолютно праві. Є тільки одна проблема.

Справа в тому, що компанія Ripple, її програмні продукти на основі блокчейна і криптовалюта XRP (XRP / USD) - це окремі сутності. Багато інвесторів і не підозрюють, що успіх компанії і її блокчейна може бути ніяк не пов'язаний з успіхом валюти, і, купуючи XRP, думають, що інвестують в блокчейн Ripple, і ця помилка може бути для них фатальною, як повідомляє Cryptotoken.

Під час обговорення Ripple важливо розрізняти компанію і токен - це різні речі.

Компанія Ripple - це стартап, який розробляє ПО на базі блокчейна для клієнтів з банківської і фінансової індустрії. Два продукту вже виведені на ринок, і ще один залишається в розробці.

xCurrent прискорює і здешевлює транскордонні фінансові операції для клієнтів банку.
xRapid дозволяє клієнтам банку підвищувати ліквідність при здійсненні транзакцій на ринках, що розвиваються, використовуючи маркери Ripple в якості проміжної валюти.
xVia - це новий програмний продукт, випущений на початку 2018 року. Він схожий на xCurrent, але дозволяє проводити фінансові операції небанківським клієнтам.
Криптовалюта Ripple представлена ​​токенами XRP. Хоча криптовалюта була створена однойменною стартапом, для використання продуктів компанії вона не дуже потрібна - XPR використовуються тільки в xRapid.

І це важливо. Чому? Тому що це означає, що, коли Ripple оголошує про все нових і нових клієнтів, що тестують її блокчейн-продукти, зазвичай це відноситься до xCurrent і xVia, тобто не має ніякого значення для XRP-токенів. Більш того, багато банків, клієнти компанії, з підозрою ставляться до використання xRapid через вкрай високої волатильності токенов XRP. Що спекулянта добре, то бізнесу смерть.

При цьому зворотне невірно - якщо завтра криптовалюта Ripple перестане мати якусь цінність, компанія Ripple і її програмні продукти будуть в повному порядку (якщо переживуть втрату коштів, номінованих в XRP), але трейдерам і інвесторам від цього легше не буде. ПО Ripple повністю незалежно від токенов XRP, і навіть xRapid можна налаштувати на використання інших валют.

Банки, що використовують xCurrent, і корпорації, котрі впроваджують xVia, можуть прийти до використання xRapid і, отже, токенов XRP, але це лише можливість. Замість цього вони можуть вибрати фіатние гроші або яку-небудь іншу криптовалюта (наприклад, з підтримкою смарт-контрактів, якій у XRP немає).

Справа в тому, що існують блокчейн-стартапи, які роблять те ж саме, що і компанія Ripple, але без власних токенов - всупереч поширеному уявленню, блокчейн можна розробити і використовувати без підтримки криптовалюта.

Резюме для інвестора Коли ви купуєте біткоіни, ви купуєте частина мережі Bitcoin, і те ж саме стосується ефіру і мережі Ethereum. А ось купуючи криптовалюта Ripple, ви не купуєте ніякої частки в однойменній блокчейн-компанії, і інвестору слід чітко розуміти цю різницю.

За матеріалами: cryptotoken.com.ua



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь