Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дитячі набори для дидактики: особливості та переваги

Багато батьків починають навчати свою дитину в тому віці, в якому у нього ще не розвинене безліч психічних процесів, наприклад: пам'ять. З метою розвитку цього процесу рекомендується використовувати ігрові набори для дидактики. У цих наборах застосовується особлива методика, її суть полягає у впровадженні творчості в процес запам'ятовування, який являє собою цікаву гру. Таким чином, дитина зможе не тільки розвивати важливі процеси, але і робити це з великим задоволенням. Пам'ять - це далеко не єдине, що розвивається в ході дидактичних ігор. Отримання нових знань, тренування логічного мислення, поліпшення розуміння того, що відбувається, вплив на моторику рук - це і багато іншого відбувається в процесі використання дитячих наборів для дидактики.

На сьогоднішній день відомо кілька варіантів ігор для розвитку пам'яті. Ми пропонуємо вам розглянути деякі з них, щоб приблизно зрозуміти їх суть. Після чого Ви зможете зробити покупку оборудования для детей от Alma швидко та вигідно.

«Що пропало?». Батько виставляє перед своєю дитиною кілька різних іграшок. Малюк дивиться на них, мацає, каже їх назви, а після цього закриває очі. Потім, завдання батьків - прибрати одну або кілька іграшок, а завдання дитини - сказати, що пропало. Ця гра має кілька варіацій, також можна змінювати іграшки місцями і просити дитину повернути їх колишню послідовність і т.д ..

«Секретний мішечок». Батько складає в непрозорий мішечок кілька предметів (вони можуть бути будь-якими - іграшки чи побутові предмети). Спочатку дитині показується все містке мішечка, щоб він міг все помацати і сказати назви предметів, які в подальшому будуть поміщені назад в мішечок. Потім, батько просить дитину на дотик дістати певний предмет з мішечка.

«Малюнки в ряд». Ви повинні показати дитині кілька картинок в певному порядку з інтервалом в декілька секунд, після чого він повинен повторити їх у правильній послідовності. Встановіть зв'язок між картинками, придумавши смішну і цікаву історію.

Всі перераховані вище развивающиеся игры для детей позитивно позначаються на розвитку механічних і психічних процесів дитини, що дуже корисно для дошкільнят. Однак не потрібно навантажувати пам'ять дитини - докладно пояснюйте правила, грайте в ці ігри по 15-30 хвилин і заохочуйте успіхи малюка.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь