Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати смарт-годинник

Вирішивши придбати смарт годинник, покупець стикається з великою різноманітністю моделей і функцій. Як розібратися, який саме гаджет гідний стати окрасою зап'ястя і надійним помічником?

Розумний помічник на зап'ясті

За останній час затребуваність смарт годин в категорії переносної електроніки виросла до рекордних показників. З року в рік ці аксесуари стають все більш популярними. Згідно з прогнозами аналітичної компанії Forrester, до 2022 року вони займуть більше половини ринку носимих гаджетів.

Аналітики виділяють кілька основних причин цієї тенденції. По-перше, сучасні моделі (з вибором яких допоможе сайт) надбали ширшу функціональність. Особливо цікавими виявилися функції, пов'язані з фітнесом і здоров'ям. Успіхом користуються пристрої, що вміють контролювати фізичний стан і активність не гірше популярних фітнес-трекерів. При цьому вони забезпечують більшу різноманітність функцій для повсякденного використання.

Наступна важлива причина підвищення інтересу до розумних годинах - відчутне зниження середньої вартості цих гаджетів. Удосконалюються технології виробництва, а компоненти стають все доступніше. Завдяки цьому з'являються бюджетні пристрої, доступні для всіх власників смартфонів. Наприклад, такі, як моделі марок UWatch або Smart Watch.

Все більше виробників звертають увагу на цю категорію пристроїв. Свої моделі пропонують багато відомих брендів мобільної техніки - Apple, Samsung, Motorola, Sony, Huawei і ін. Існує чимало пристроїв від компаній, що спеціалізуються на різноманітних гаджетах і аксесуарах для смартфонів. Також на ринку з'являються моделі марок, які раніше успішно займалися тільки фітнес-трекера.

Що таке смарт годинник

Розумні годинник представляють собою носяться гаджети, які за зовнішнім виглядом нагадують традиційні наручні хронометри. Однак під їх компактними корпусами ховаються справжні міні-комп'ютери.

Основне призначення цих пристроїв - синхронізація зі смартфонами для прийому дзвінків і повідомлень. Власнику такого гаджета не потрібно постійно виймати мобільний апарат з кишені або сумки. Досить звичним жестом підняти зап'ясті.

Функціональність сучасних моделей цим не обмежується. У перелік їх можливостей входить управління програвачем або камерою, GPS-навігація, спостереження за фізичною активністю. Може бути передбачений набір таких корисних функцій, як галерея, будильник, секундомір, калькулятор.

Одне з важливих напрямків розвитку цих гаджетів - можливість використання незалежно від смартфона. Зазвичай такі моделі підтримують Wi-Fi, а також можуть оснащуватися власної картою пам'яті і навіть SIM-картою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь