Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати вантажопідйомний кран?

На будівельному майданчику неможливо організувати роботу без вантажопідйомної техніки. Навіть, коли йдеться про малоповерхове будівництво, не кажучи вже про багатоквартирні висотні будинки, де плити укладаються на об'єкт за допомогою крана. Багато підрядних організацій користуються орендою кранів, адже підйомний кран купити може не кожна організація. Для цього треба мати необхідний обсяг замовлень, транспортний парк, необхідний штат співробітників і відповідну суму на розрахунковому рахунку.

Проте, багато підприємств стають перед необхідністю вибору вантажопідіймальних механізмів для виконання робіт. Вибрати кран - завдання не з легких, проте, фахівці підходять до вирішення цього питання грамотно і об'єктивно. Якщо вас цікавлять вантажопідйомні крани, то рекомендуємо відвідати сайт https://krankomplekt.com вже зараз.

Оскільки будівельні роботи ведуться на різних майданчиках, в полі, в гірській місцевості або в умовах невеликих вуличок, то і вибирати вантажопідйомні крани треба, виходячи з цього.

Для будівництва будинків використовується баштовий кран. Для будівництва супертанкерів необхідно використовувати більші крани. Вони ж і експлуатуються для робіт в крупних морських портах.

Щоб вибрати кран для будівництва будинку, необхідно враховувати висоту будівлі. Кран на автомобільній платформі зазвичай працює при будівництві триповерхового об'єкта. Такий кран відрізняється мобільністю, маневреністю, не вимагає додаткової техніки і збірки перед початком робочого дня.

Якщо вести мову про крани з великою вантажопідйомністю, то це електричні моделі. Такі механізми експлуатують на заводах, при транспортуванні важких деталей.

При будівництві висотних будинків використовуються баштові крани. Перед початком роботи їх збирають на будівельному майданчику. Довжина стріли крана досягає 70 метрів, максимальна вантажопідйомність становить 10 тонн. Головне, щоб кран не пошкодив об'єкти, які стоять поруч. Оскільки вулиці в місті зазвичай вузькі, тому до обслуговуючого персоналу пред'являються високі вимоги.

Які параметри слід враховувати при виборі крана:

  1. висота об'єкта;
  2. вид будівельного майданчика;
  3. умови будівельно-монтажних робіт.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь