Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати домофон для квартири або будинку?

Розглянемо переваги відео- і аудіодомофонів, а так само допоможемо визначитися з тим, чому віддати перевагу: гучномовцю чи звичайній трубці домофона.

Варто зазначити, що широкий выбор домофонов в интернет-магазине Benefits дозволить вибрати необхідну модель.

Як вибрати домофон?

На сьогоднішній день домофонні системи стали одним з найнадійніших способів убезпечити квартиру, приватний будинок, офіс або іншу територію. Однак перед придбанням такого пристрою необхідно розібратися, який домофон краще вибрати для конкретного приміщення і якими особливостями володіють різні його види.

Що вибрати: аудіодомофон чи відеодомофон?

Мабуть, це основний критерій вибору, від якого безпосередньо залежить ціна пристрою. Аудіодомофон дає можливість тільки чути голос гостя. Основною перевагою такого апарату є прийнятна ціна в порівнянні з відеодомофоном. У більшості випадків для квартири в багатоповерховому будинку вибирають саме цей варіант, оскільки передбачається загальне користування. Це означає, що пристрій підключається до єдиної під'їзної системі, а дозволити собі дорогу техніку може не кожен житель під'їзду. Головною відмінністю відеодомофона від аудіопристрою є можливість бачити гостя. Крім того, такий апарат може бути оснащений безліччю корисних функцій. Звичайно, наявність додаткових опцій обійдеться набагато дорожче.

Домофон з трубкою чи гучномовцем?

Зв'язок домофона забезпечується за допомогою трубки або гучномовця. У першому випадку розмова починається при знятті стандартної телефонної трубки, в другому - після натискання на кнопку і через мікрофон, вбудований в пристрій. Гучномовці стають все більш популярними, проте в окремих випадках віддається перевага першому варіанту (наприклад, в офісах, якщо не хочеться, щоб розмову було чути всім присутнім, і т. д.).

Кольорове або чорно-біле зображення?

Якщо є можливість придбати відеодомофон, то необхідно буде визначитися з типом його екрану. Кольорова картинка, природно, буде більш розбірливою, особливо в темний час доби. Оскільки не всі камери здатні забезпечити широкий спектр кольорів і підтримувати зйомку з високою роздільною здатністю, рекомендується серйозно підійти до вибору панелі під пристрій.

Додаткові функції домофонів

Однією з найбільш зручних додаткових функцій відеодомофона можна вважати виведення зображення на екран телевізора, планшет або мобільний телефон. Це дуже зручно для великого приватного будинку або будинку з декількома поверхами - не потрібно при кожному дзвінку підходити до дверей. В окремих випадках корисним може виявитися і блок пам'яті в пристрої. Він дозволяє фотографувати людей біля входу і зберігає отримані дані, які потім можна перенести на комп'ютер.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь