Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні поняття бухгалтерського обліку

Бухгалтерський облік об'єднує в собі комплекс заходів щодо систематизації відомостей про об'єкти, що підлягають обліку, в документальній формі. Підсумком регулярного відображення в обліку всіх здійснюваних підприємством операцій є бухгалтерська звітність. Предметом обліку виступає господарська діяльність підприємця або юридичної особи.

Об'єкти бухобліку представлені такими поняттями:

  1. господарські операції;
  2. майно;
  3. зобов'язання;
  4. дохідні надходження;
  5. витрати;
  6. джерела фінансування поточної діяльності.

Основні принципи бухгалтерського обліку

Загальні принципи, на яких будується ефективна система внутрішнього обліку. Одним з головних умов при веденні обліку є відособленість майна і боргових зобов'язань компаній від активів їх власників і від облікових об'єктів інших суб'єктів господарювання. Бухгалтерський облік повинен вестися безперервно протягом всього терміну роботи підприємства.

Всі суб'єкти господарювання при організації внутрішньої системи обліку розробляють і затверджують текст облікової політики. Нею необхідно керуватися щорічно без виборчого права застосовувати тільки окремі норми. Облікова політика повинна регламентувати основи бухобліку з урахуванням специфіки діяльності конкретного суб'єкта господарювання.

Все що здійснюються операції необхідно показувати в суворій прив'язці до звітних періодів, в яких вони фактично були зроблені. Принцип тимчасової визначеності виключає можливість зміни періоду здійснення операції в облікових даних в залежності від дати надходження грошей або дня перерахування платежу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь