Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибирати електрообладнання?

Будь-яке сучасне житло, незалежно від його місця розташування, площі та інтер'єру, неможливо уявити без різноманітних електроприладів, а вже про освітлення і говорити не доводиться. Більше того, простенькі схеми освітлення (вимикач-розетка-лампочка) влаштовують нас все менше. Сьогодні в єдину домашню електромережу сплетені десятки метрів проводів, що забезпечують живлення безлічі розеток, вимикачів, тому безперебійне і безпечне функціонування - найважливіше завдання і запорука нашого спокою. Важливо і те, який тип освітлення буде обраний. Чи буде це світлодіодний світильник, чи електроприлад, в якому робочим елементом стане молибденовий дріт або на вибір вплинуть інші параметри.

Аспекти вибору

Навіть самий дбайливий господар не стане економити на електричних роботах. Їх ретельно планують, продумують і доручають тільки фахівцям, бо на карту поставлені не тільки комфорт мешканців будинку, але і їх безпека. Однак, якщо розробка схем підключення, вибір матеріалів і складного электрооборудования (електрощитів, автоматичних вимикачів та іншого) - питання технічне і відноситься до компетенції фахівців відповідного профілю, то вибір електрофурнітури (розеток, вимикачів) - справа смаку самих господарів і навіть дизайнерів - адже невеликі коробочки на стіні можуть вплинути на інтер'єрне рішення! Є і практичний аспект вибору - саме господарям доведеться десятки разів в день «спілкуватися» з цими предметами, натискаючи клавіші і кнопки, - і це спілкування має бути зручним, приємним і комфортним, тому розробкою електрофурнітури займаються і дизайнери, так само як і фахівці, спеціалізуються на підвищенні ергономіки виробів. Ціна на вироби в значній мірі залежить від використовуваного матеріалу і дизайну.

Їх успіхи в цій сфері очевидні, і сьогодні ринок пропонує безліч моделей вимикачів і розеток - на будь-який смак і гаманець, так що процес вибору доставить господарям задоволення. Потрапивши під «чари» вишуканих форм і витончених кнопочок, не варто забувати про комплексне вирішення електричного питання: адже можуть знадобитися ще телефонні, антенні, комп'ютерні розетки. Всі ці важливі дрібниці повинні гармонійно виглядати, тому їх кількість, функціональне призначення і розташування слід продумати заздалегідь. Про естетику можна не турбуватися: виробники пропонують серії, що включає повний спектр обладнання, так що підібрати комплект електрофурнітури в єдиному стилі не складе труднощів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь