Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги та недоліки сонячних панелей

Сонячні панелі вже давно на слуху. У Німеччині сонячними панелями оснащені більшість дахів. Такий тип отримання електроенергії або теплової енергії вважається дорогим. Не кожен, дійсно, може дозволити їх придбати і встановити. Однак, з огляду на те, що газ рано чи пізно закінчиться, а ціна на нього буде тільки підвищуватися, альтернативні джерела енергії потихеньку вирівнюються в ціні з традиційними аналогами.

Якісні сонячні панелі на основі монокристалічного кремнію збільшують відсоток поглинання сонячних променів. Варто зазначити, що сонячні панелі на сайті sun-energy.com.ua ви можете придбати вже зараз.

Сонячні панелі відносяться до альтернативних або «зелених» технологій. Багато хто ставиться до них з недовірою. Складність зі споживанням енергії, отриманої від сонячних батарей, полягає в тому, що її необхідно акумулювати. Витрачати отриману енергію у міру надходження не завжди виходить. Тому додаткові витрати йдуть на покупку акумулятора.

Види сонячних панелей

Треба знати, що сонячні панелі бувають двох типів: ті, які перетворюють енергію сонця в теплову енергію і ті, які - в електроенергію. Раніше більшою популярністю користувався перший тип, оскільки в теплову енергію сонячну можна перетворити з більшою ефективністю. Іншими словами, ККД (коефіцієнт корисної дії) такого типу перетворення вищий, ніж при отриманні електричної енергії. Але проблема з такими типами сонячних панелей полягає в тій же складності зберігати отримане тепло протягом певного часу. Дуже часто отримана енергія розсіюється без споживання.

У випадку з панелями, які перетворять сонячну енергію в електроенергію, вихід із ситуації - придбання електроакумуляторів. Спеціалізовані магазини електротехнічних товарів пропонують як монокристалічні, так і полікристалічні (збірні) панелі. Сонячні фотоелементи служать багато років і здатні витримувати досить суворі погодні умови: вітер, сніг і град.

Сьогодні ми, не замислюючись, ще можемо користуватися непоновлюваними джерелами енергії, чи то пак, газом або кам'яним вугіллям для отримання необхідного тепла і електроенергії. Але їх згоряння призводить до збільшення концентрації вуглекислого газу в атмосфері, парникового ефекту і підвищення середньорічної температури повітря, зміни клімату. З таким же успіхом ми можемо бездумно користуватися пластиковими пакетами, закриваючи очі на те, що вони стають причиною загибелі багатьох тварин.

Насправді, все залежить від того, наскільки практика використання сонячних панелей стала загальноприйнятою. Так як в Європі прийнято сортувати сміття і ставити сонячні батареї, психологічно людям легше прийняти дане рішення. Те ж саме буде скоро і у нас. Головне почати…



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь