Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги та недоліки світлозвукової сигналізації

Перші світлові, звукові сповіщувачі в системах пожежної, охоронної сигналізації застосовувалися окремо. Пов'язувалося це з низьким розвитком електронної техніки і колишнім законодавством.

Тепер, прагнучи донести тривожне повідомлення до кожного, незалежно від його фізичних особливостей, стали використовувати комбіновані світлозвукові оповіщувачі. Вони розташовуються таким чином, щоб область дії покривала всю зону контролю.

У громадських місцях встановлюється звукова, світлова сигналізація, яка сповіщає про пожежу, ті інші надзвичайні ситуації. Це необхідно для надійного залучення уваги людей до події.

При суміщенні оповіщувача в одному пристрої виходить здешевлення приладу, потрібен один корпус замість двох.

Якщо використовуються бездротові пристрої, то економія більша, потрібен лише один акумулятор. Крім цього використовується менше матеріалів (кабелю, кріплення), часових витрат на монтажні роботи.

Світлозвукова сигналізація від "Охранные системы" є невід'ємним елементом будь-якої системи безпеки. Відповідно до закону всі приміщення обладнуються пожежними датчиками і приладами оповіщення.

Торгові, розважальні центри, спортивні споруди, офісні будівлі, музеї, театри мають системи сигналізації, пристрої протипожежної безпеки. Жодна школа або лікарня не вводяться в експлуатацію без пожежного оповіщення.

При обслуговуванні великих будівель з величезною кількістю приміщень потрібні, крім всіляких датчиків, і прилади, які сповіщають людей про надзвичайну подію. Найбільш небезпечна пожежа на судні.

Тому всі морські, річкові судна також обладнуються системами світлозвукового оповіщення.

Гірничорудні, хімічні, нафтопереробні підприємства в обов'язковому порядку встановлюють світлозвукову сигналізацію.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь