Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Відпочинок в Одесі 2019. Пляжі Одеси

В Одесі та її околицях зосереджено безліч туристичних і оздоровчих закладів, які приймають туристів і відпочиваючих. Велике число пам'яток, пам'ятників культури і історії, веселі і душевні люди, і, звичайно ж, сама перлина Чорного моря - Одеса роблять відпочинок в Одесі в 2019-м насиченим і багатогранним. Дивовижні пляжі Одеси. На одеському узбережжі, крім моря, сонця і лікувального повітря, відпочиваючі можуть знайти собі заняття на будь-який смак: тут розташовано значну кількість кафе і ресторанів, нічних клубів і розважальних центрів! Відпочинок в Одесі буде цікавий і небайдужим до історії людям. Наше місто багате історичною спадщиною, хоча саме по собі воно за європейськими мірками досить молоде - трохи більше 220 років (прим. За іншою версією, якщо враховувати попередника Одеси Кочубеїв-Хаджибей, близько 500 років). Більшість відпочиваючих не уявляють свого літнього відпочинку в Одесі без відвідування пляжу, тому зупинимося докладніше на описі узбережжя в межах міста. Поблизу пляжу Чайка можна забронювати номер в готелі Maristella на сайті https://maristella.com.ua/number-single/standart/.

Пляжі Одеси і околиць

Одеський курортний район знаходиться в сприятливій для відпочинку і лікування місцевості. Велика кількість ясних, сонячних днів, поєднання степового і морського клімату, унікальні водойми - лимани, велика кількість фруктів і овочів-все це створює виняткові умови для безперервного потоку туристів. Як і будь-яке приморське місто, Одеса славиться своїми пляжами, їх тут безліч, і вся берегова лінія від Ланжерона до Люстдорфа-дачі Ковалевського являє собою, по суті, один суцільний нескінченний пляж. Насправді, звичайно, це безліч рзних пляжів. Спробуємо коротко розповісти про кожного з них.

Історичний центр нашого міста займає плоске пологе плато, що підноситься над рівнем моря на кілька десятків метрів. Плато круто обривається до моря на північному сході міста.

Важлива рекреаційна зона відпочинку в Одесі розташована уздовж східного краю плато на ділянці морського берега довжиною приблизно 6 км. Санаторії та будинки відпочинку знаходяться в основному у верхньої кромки схилів, далі йдуть власне частково облагороджені схили, а на самому березі моря знаходяться три найбільш відомі пляжні зони: Ланжерон, Аркадія і Отрада - з їх різноманіттям розважальних закладів, барами та дискотеками. Три цих пляжу пов'язані між собою пішохідно-велосипедною дорогою в народі званої траси Здоров'я. Хоча проміжки між Відрадою і Аркадією менш впорядковані, а й вони використовуються городянами, як пляжі. Приємно просто полежати на піску, поніжитися під теплими променями одеського сонця. Самі пляжі покриті в основному піском, рідше галькою, ще рідше укладені кам'яними плитами. Власне пляжі найчастіше представляють собою досить вузьку смугу піску, над якою нависають невисокі обриви вапнякових скель поросшіех травою, чагарниками і деревами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь