Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати шампанське високої якості?

Шампанське - це такий особливий вид ігристого вина, отриманий в результаті вторинного бродіння. Свою назву воно бере від провінції Шампань, що знаходиться у Франції. Цей регіон славиться своїм виноробством. В даний час шампанським називають мало не будь-який газований напій, і це звичайно ж несправедливо.

Перед будь-якою урочистою подією або святом, багато людей стикаються з проблемою вибору хорошого і якісного напою. Бажано і за доступною ціною. Існують певні особливості, які допомагають уникнути помилок при виборі цього божественного вина, а детальніше про шампанское дізнавайтеся далі.

Звичайно ж, смак і вподобання у кожної людини свої, і вибрати напій, який влаштує повністю на всі сто відсотків можна тільки за допомогою проб і помилок. Але до основних порад також потрібно прислухатися:

  1. Гарне шампанське не може бути дешевим. Хіба виробнику буде вигідно виробляти якісний напій, витрачати на його створення багато часу і отримати за це копійки? Навіть якщо матеріальне становище не дозволяє взяти дуже дорогу пляшку, дешеве шампанське краще не брати. Рекомендується вибрати щось із середньої цінової категорії.
  2. Одним з критеріїв вибору є колір пляшки. Прозора пляшка пропускає світло і це може вплинути на якість напою, змінюється оригінальний смак, так як це дуже ніжний напій. Тому краще свій вибір зупинити на темному склі.
  3. В обов'язковому порядку вивчіть етикетку. Якщо на ній буде вказано що це ігристе вино або газоване, то це не справжнє шампанське. Для прискорення процесу виготовлення в такі вина додають вуглець під великим тиском. Справжнє ж шампанське проходить етап природного бродіння, для якого потрібна певна кількість часу.
  4. Ознайомтеся зі складом. Вино високого якості не буде містити у своєму складі ніяких добавок і барвників.
  5. Звертайте увагу і на пробку. Вона може бути натуральна (з кори коркового дуба) або з пластика. Звичайно ж вибір свій слід зробити на користь натуральної. Така пробка дозволяє краще зберегти смакові якості і властивості шампанського.
  6. Запах у високоякісного напою практично відсутній. Для деяких сортів допускається легкий фруктовий аромат і невелика кислинка. Спиртовий запах або запах дріжджів повинні насторожити. Таке вино здатне завдати шкоди здоров'ю і викликати головний біль.

Найпопулярніший сорт шампанського у світі - це брют. У світі, але не в нашій країні. У нас більш популярні солодкі і напівсолодкі вина. Тому для проведення банкетів або урочистостей з великою чисельністю гостей рекомендується купувати саме ці сорти.

Для виготовлення класичного шампанського використовують сорт винограду білий шардоне. У рідкісних випадках змішують білі і червоні сорти. Навіть якщо вино приготовлено з червоних сортів винограду, воно все одно буде білого або злегка жовтуватого кольору.

Для розливу шампанського використовують пляшки 750 мл (стандартні) і 1,5 літрові (магнум). У нас в Україні дуже складно можна відшукати пляшки магнум, так як виготовити їх дуже непросто і процес цей дуже витратний.

Знаючи основні правила і секрети можна вибрати якісний і доступний за ціною напій на свій смак.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь