Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правила установки електрокаміна в портал в квартирі

Перед тим, як встановити електрокамін в квартирі, варто ретельно вивчити різні можливості його монтажу, а також вимоги до них. Навіть для майстра на всі руки це завдання може виявитися непосильним через безліч супутніх складнощів і обмежень. Вбудовувані електричні прилади вимагають дотримання норм пожежної безпеки. Крім того, в інтер'єрі будинку вони можуть виконувати як декоративні, так і цілком практичні функції, забезпечуючи подачу тепла. Варіант місця для установки вогнища в стіні варто вибирати, виходячи з інструкції виробника. На сайті https://kaminff.com.ua/ ви можете придбати електрокамін і прикрасити ним своє житло.

Види порталів
Всі представлені сьогодні в продажу каміни можуть монтуватися в портал такого вигляду:

  1. декоративний з поліуретану, зазвичай накладної, підходить для приставних моделей;
  2. з гіпсокартону - дозволяє повністю вбудувати виріб на потрібну глибину, навіть якщо в наявності немає ніші;
  3. з дерева, прикрашений декоративною різьбою, виглядає дуже стильно в заміському будинку;
  4. з гіпсу, також випускається в накладному варіанті, підходить для монтажу на кам'яні стіни;
  5. з цегли - його зводять на етапі будівництва або при монтажі, під розміри електроочага;
  6. зі штучного каменю - дозволяє достовірно імітувати класичний дров'яний аналог;
  7. з мармуру, найреспектабельніший і по-справжньому ефектний зовні.

У стіну або окремий портал?
Якщо архітектура об'єкта вже дозволяє забезпечити вбудовування каміна в окремо стоїть нішу, або при зведенні будівлі вона була передбачена в плані, проблем зі встраиванием не виникне. Крім того, у внутрішніх перегородках з порожнистим підставою зробити отвір під камін також не складе труднощів. А що робити, якщо вмонтувати його в стіну не виходить? Тут набагато зручніше буде використовувати спеціально зведений портал, здатний повною мірою задовольнити всі потреби в маскуванні елементів конструкції нагрівального приладу. Він створюється з негорючих матеріалів, забезпечує достатній повітрообмін і не повинен перешкоджати відведення тепла від основних конструктивних елементів приладу.

Які вимоги існують?
Установка електрокаміна в портал проводиться з урахуванням наступних моментів:

  1. З зануренням корпусу всередину стіни з запасом мінімум 5 см. Зовнішня частина корпусу не повинна полотно прилягати до стінок і підготовленої для неї ніші.
  2. Виключена установка каміна в портал з дерева без додаткової ізоляції. Попередньо слід виконати облицювання підготовленого майданчика, що стикається з нагріваються елементами пристрою.
  3. Знімна обшивка порталу не тільки забезпечує підвищення пожежної безпеки, а й створює умови для вирівнювання стіни, що дуже важливо, якщо потрібно дотримати точну геометрію при розташуванні об'єкта в просторі.

Електробезпека - на першому місці
Якщо процес монтажу каміна в портал проводиться для моделей з вбудованим нагрівальним елементом, варто обов'язково пам'ятати про дотримання правил безпеки. Для таких приладів повинен встановлюватися клас електробезпеки від 2 і вище. Обов'язкова вбудований захист від стрибків напруги, що дозволяє в разі виникнення критичної ситуації знеструмити прилад автоматично. У житлових будинках для потужних електроприладів з нагрівальним елементом потужністю понад 1 кВт потрібно обов'язково проводити заземлення, що дозволяє в повній мірі подбати про безпеку. Підключення проводиться через окремий автомат.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь