Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати сумлінних будівельників, компанію - слушні поради

Де знайти будівельників для будівництва будинку?

Всім, хто вирішив побудувати будинок або дачу треба буде розв'язати три головні питання - вибір проекту будинку, грамотно підібрати будівельні матеріали і, де знайти хороших будівельників або фірму. Виявляється, що саме третій питання вирішити не так вже й просто в наших реаліях.

Перехід для приватних малоповерхових будівель практично всіх СНіП-ів в область рекомендованих, і втрата контролю в будівельному ринку привели до того, що подаються послуги в сфері будівництва перестали відповідати навіть мінімальним вимогам.

Якщо ви хоча б поверхово НЕ орієнтуєтеся у вимогах по зведенню будинків, вас гарантовано «розведуть», і замість хваленого добротного житла ви отримаєте купу проблем. Маючи цей страх багато хто йде на будівництво будинку своїми руками.

Але що робити якщо немає сил або часу на це (або того й іншого разом)?

Будуєте? Тоді ми йдемо до вас...

Люди, роками виконують ремонтно-будівельні послуги, навчилися підбирати «ключі» до клієнтів і здатні без запинки розповісти про надзвичайно професіоналізму, і за самі «скромні» ціни. А тим часом на дану будівельну компанію в судах уже можуть бути десятки позовних вимог.

Низькі ціни на будівельні роботи конкурентів змушують компанії набирати найдешевшу робочу силу і часом з числа тих, знання яких про будівництво лише саме поверхневе. Це і призводить до того, що рекомендований замовнику будинок по комплектації виявляється найчастіше зовсім навіть не придатним для проживання.

Де ж знайти підрядника?

Так де знайти таких будівельників, щоб не викинути на вітер гроші, щоб не довелося потім довго судитися, знову витрачатися на ремонт, перебудову або навіть знесення і відновлювати будівництво тільки тому, що попалася не зовсім сумлінна будівельна компанія і послуги були виконані неякісно? Ось тут - перейшовши за посиланням, ви гарантовано знайдете професіоналів своєї справи.

У момент, коли держава фактично самоусунулася від контролю за малоповерхових приватним будівництвом, переадресувавши ці будівлі в категорію будинків зниженою ступеня відповідальності, вся відповідальність і функції контролю лягли повністю на самого споживача. Як говоритися, порятунок потопаючих - справа рук самих ...

Так що перед тим як підібрати будівельників, які будуватимуть ваш будинок або дачу, вам доведеться витратити багато часу на знайомство з обраним будматеріалом для зведення будинку, і дізнатися всі тонкощі роботи з ним.

Випадки з будівельної практики: наприклад з вуст потерпілих можна почути подібну історію, що в загальному то не така вже й рідкість. Фірма взяла завдаток. Завезли матеріал, почали зводити фундамент. Замовник побачив що робота йде, і надихнувшись робить наступний внесок. Але ..

замість того щоб продовжити роботу, ці гроші фірма пускає на численні борги які у неї утворилися, або розбазарюються кудись ще. В результаті робота встає, замовник не може знайти управу.

Крім того, завезений матеріал під час тривалого простою починає псується, особливо якщо це деревина.

Але не все так страшно

Насправді, у виборі гідних будівельників, нічого над-складного то і немає. Сьогодні, наприклад, є всім доступний інтернет, де можна знайти масу будівельних форумів, викладених в прямому доступі роликів на InHouse.com.ua. Можливо, що не вся інформація буде вам корисна. Охочі заробити «на халяву», що не мають найменшого уявлення про будівництво, також можуть вести свою «маркетингову» роботу з пошуку клієнтів.

Однак, основна частина форумів все ж перевіряє свій контент - відомостями, розміщеними в довідкових розділах ремонтно-будівельних форумах, як і тим що призводять консультанти розділів, повністю можна довіряти.

Відсіяти неякісну інформацію від достовірної не складе особливих труднощів. Якщо людина, даючи поради по будівництву, посилається на нормативні акти, надає розрахунки, цифри, які можна перевірити ще раз, використовує професійні терміни, значить він точно фахівець і йому можна довіряти.

Якщо ж він користується примітивними фразами: «Так споконвіку будували«, «ми вже багато років так робимо і нічого - стоїть«, «ніхто не скаржився» - перед вами пройдисвіти, і з ними не варто навіть зв'язуватися. Здебільшого вони будують за принципом «мій дід так будував, батя так будував, і я так строю«.

У той час як вимоги до будівництва зростають і з'являються нові технології і матеріали, що тягне за собою і суттєві зміни в технології будівництва, їм просто лінь вникати в усі це (тому що тут задіюється робота розуму, а це робота нелегка для багатьох) , і вони просто на автоматі «фігачат» як звикли.

Відмінним джерелом надійної інформацією можна вважати альбоми технічних рішень розробників будівельних матеріалів, пропоновані в них конструкції стін і рекомендації по монтажу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Як вибрати сумлінних будівельників, компанію - слушні поради

Залишити відповідь