Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати оптимальне спортивне харчування?

Спорт - невід'ємна складова життя більшості людей.

Для отримання результатів від спортивних занять необхідно відповідально поставитися до трьох основних критеріїв спортивного способу життя.

  1. регулярні тренування;
  2. своєчасний повноцінний відпочинок;
  3. збалансоване спортивне харчування.

Правильний спортивний раціон - це не тільки здорова їжа з урахуванням співвідношення жирів, білків і вуглеводів (ЖБВ), це ще і спеціальні суміші для спортсменів. Кожен такий спортивний продукт виконує свою функцію у харчуванні спортсмена.

Яким буває спортивне харчування?

Контролювати баланс ЖБВ у звичайній їжі з урахуванням сучасного ритму життя не завжди зручно і можливо. Тому на допомогу приходять спеціально розроблені поживні комплекси. Вони бувають різними за своїм складом і дією в залежності від того, на що конкретно спрямовані:

  1. протеїн - практично стовідсотковий білок, застосовується для збільшення м'язової маси;
  2. гейнер - продукт, який містить велику кількість вуглеводів і білків, застосовується спортсменами для набору маси;
  3. креатин - енергетичний продукт, застосовується для збільшення сили м'язів;
  4. L-карнітин - помічник у засвоєнні жирів, також його використовують для схуднення.

Крім цих основних різновидів спортивного харчування, існують також різні амінокислотні та енергетичні комплекси. Найпопулярніший комплекс з амінокислотами у спортсменів - BCAA. До його складу входять дев'ять аміноксилот, незамінних для обміну речовин людини.

Спортивне харчування помилково вважається необхідним тільки для важкоатлетів або бодібілдерів. Насправді комплекси спортивного харчування допоможуть поліпшити обмін речовин і досягти бажаних результатів від тренувань, навіть якщо це простий фітнес або пілатес. Тому спортивне харчування стане незамінною складовою спортивного життя для:

  1. досвідчених спортсменів;
  2. атлетів-новачків;
  3. людей, які дотримуються правильного режиму харчування;
  4. бажаючих отримати максимально результативні тренування.

Залежно від бажаного результату вам знадобляться різні поживні комплекси, кожен з яких необхідно вживати відповідно до графіка ваших тренувань.

Де придбати якісне спортивне харчування?

У спортивного харчування важливим моментом є не тільки склад комплексу, але і якість, виробник і, звичайно, термін придатності. При виборі спортивного харчування необхідно особливу увагу приділити магазину, в якому ви будете його купувати.

Хороший варіант - магазин спортивного питания високої якості від світових брендів, де можна підібрати собі все необхідне. Магазин пропонує спортивні комплекси для професійних атлетів і тих, хто тільки робить перші кроки у спорті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь