Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Методи очищення вигрібних ям

Очищення вигрібних ям - малоприємна, але необхідна процедура. Кожен дачник або просто власник заміського будинку справляється з нею по-своєму. Хтось все роботи виконує самостійно, а хтось залучає фахівців і техніку з боку. У цій статті ми розглянемо виключно механічні способи очищення, які мають свої переваги перед хімічними.

Методи очищення

Всі способи очищення вигрібних ям можна поділити на 2 категорії:

  1. механічні (вручну, за допомогою насоса або асенізаторської машини);
  2. хімічні (за допомогою біопрепаратів).

Розглянемо механічні методи, які, до слова, більш ефективні, ніж хімічні. Використання біопрепаратів відтягує момент механічного чищення, проте має ряд своїх переваг, наприклад, ефективно усуває запах. Крім того, біологічний спосіб полегшує і прискорює механічне чищення.

Очищення насосом

Якщо ви не хочете залучати фахівців з боку, але бажаєте ефективно очистити вигрібну яму, скористайтеся методом із застосуванням насоса. Такий спосіб зажадає певної підготовки. Зокрема, знадобиться велика ємність для відкачування відходів і транспорт, за допомогою якого можна вивезти все з ділянки. Втім, у цього методу є свої переваги:

  1. сучасні насоси мають спеціальні поплавками, завдяки яким очищення можна проводити автономно;
  2. зануривши насос і шланг до вигрібної ями, вам більше не потрібно стежити за ним. В середині поплавка є кулька з металу, який при перекочування вниз розмикає ланцюжок і вимикає прилад. Це не тільки економить ваш час, але і продовжує термін служби насоса, не дозволяючи йому працювати вхолосту;
  3. багато моделей насосів для очищення відхідних ям мають подрібнювальним механізмом.

Схема очищення ями при використанні насоса наступна:

  1. Відкачати основну масу рідини. Залиште в резервуарі чверть обсягу.
  2. Сильним напором води обмийте стінки ями і збийте мул на дні. Це допоможе насосу витягти нечистоти назовні.
  3. Відкачати повністю залишки відходів.
  4. Повторно промийте водою сховище відходів.
  5. У вигріб поновіть придонний фільтр.

Нечистоти необхідно викачувати в герметичний контейнер, який після вивозять і утилізують. Для цього є спеціальні зони для утилізації рідких токсичних відходів.

Очищення за допомогою асенізаторської машини

Найбільш простий спосіб - це, звичайно ж, звернутися за допомогою до професіоналів. Плюси і мінуси такого методу очевидні. Откачка выгребных ям недорого - звертайтесь за посиланням.

Професійні асенізатори володіють необхідною технікою, засобами і вміннями, щоб процес пройшов швидко і ефективно. Кожна машина для очищення оснащена спеціальним комплектом устаткування. Таким чином, вашу вигрібну яму не тільки опорожнять від нечистот, а й вивезуть вміст за межі дільниці.

Ще одна перевага - вам не потрібно самому займатися брудною роботою, яка не особливо приємна. Весь процес на 100 відсотків автоматизований, а вручну потрібно лише управляти машиною на відстані, та й то - займатися цим будете не ви.

До мінусів даного способу слід віднести вартість послуги. Вона не захмарна, але і не з дешевих. Деякі господарі скупляться на послуги асенізаторів. Крім того, господар ділянки зобов'язаний забезпечити під'їзд асенізаторської машини до вигрібної ямі, що не завжди буває просто зробити.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь