Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Змішувач для кухні: поради щодо вибору

Сучасна кухня, обладнана функціонально і красиво, перетворює повсякденний процес приготування з обов'язку в задоволення. Далеко не останню роль в цьому відіграє якісний і грамотно підібраний кухонний змішувач.

Кухня, це місце, де споживання води максимальне і кухонний змішувач використовується багато разів на день - під час миття продуктів, посуду, рук, наливання води для приготування їжі. Тому такий змішувач повинен відповідати більш жорстким вимогам, ніж інша сантехніка.

За матеріалом виготовлення змішувачі від https://kranvdom.com.ua бувають: латунні - недорогі і в той же час довговічні, презентабельні. Зазвичай у них хромоване або нікельоване покриття, рідше - спеціальна смола або емаль. З нержавіючої сталі - дорожчі ніж латунні, але не так вже сильно відрізняються за характеристиками від перших.

Більш бюджетний, варіант, ніж перші два - сілумінові змішувачі (це сплав алюмінію і кремнію). Недолік - малий термін служби (зазвичай не більше року). Такі змішувачі дуже погано витримують гарячу воду і високий тиск (не більше 6 бар.) І в підсумку ярмо просто може зірвати (в нових будинках, тиск у водопроводі може підніматися до 10 бар).

Пластикові змішувачі - ще більш дешевий варіант. І хоча вони не схильні до іржі, виглядають вони досить не естетично, і при незначному механічному впливі досить легко ламаються.

За способом управління змішувачі діляться на: одноважельні, двовентильні, безконтактні сенсорні. З першими двома, думаємо все прекрасно знайомі, а ось третій варіант не дуже підходить для використання на кухні - він дозволяє налаштовувати тільки один режим води, а на кухні постійно потрібна то гаряча, то холодна вода. За допомогою нього не зручно наповнювати великі ємності - оскільки вода ллється тільки тоді, коли ваші руки знаходяться в зоні дії датчика. Звичайно, існують більш просунуті версії, з пультом управління, але коштують вони на наш погляд не виправдано дорого для більшості.

Ось кілька рекомендацій щодо вибору змішувача на кухню:

  1. Оптимальна довжина змішувача, коли його носик його виливу розташовується приблизно в центрі мийки - тоді вода не буде розбризкується.
  2. Чим нижче знаходиться носик виливу змішувача, тим глибше повинна бути сама мийка - щоб вам було зручно ставити в неї посуд і мити, особливо великі каструлі.
  3. Намагайтеся вибрати змішувач з висувним виливом-шлангом з двома режимами (душ лійка і звичайна струмінь). З таким змішувачем легше мити велику посуд (каструлі, листи і т. д.), споліскувати мийку від залишків їжі і хімічних засобів, та й просто наливати воду у великі ємності, коли сама раковина у вас зайнята посудом.

Якщо ви плануєте встановити вбудовану систему фільтрації, то має сенс встановити змішувач з двома виливами, що дозволить використовувати фільтровану питну воду без установки додаткового крана.

Вибирайте моделі змішувачів зі спеціальним інтегрованим перемикачем для посудомийної або пральної машини і тоді вам не доведеться робити додаткові комунікації для них.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь