Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке вініри?

Вініри - спеціальні надтонкі накладки. Як правило, вони виготовляються на зуби в лінії посмішки. Вініри переважно ставлять парно, щоб симетричні зуби не відрізнялися один від одного. А при повній реконструкції посмішки накладками можна покрити до 10-ти зубів на верхній щелепі і стільки ж - на нижній. Втім, можна поставити і вінір на один зуб.

Установка вінірів - вид протезування зубів. На відміну від коронки накладка повністю закриває лише передню частину зуба, приховуючи його вади. В результаті він стає більш естетичним і виглядає при цьому природно.

Навіщо потрібні вініри?

  1. Зміна кольору. Вініри часто використовуються замість відбілювання зубів. Накладки дозволяють ефективно змінити колір і зберегти його протягом усього терміну служби.
  2. Реставрація зубів. Вініри дозволяють швидко і надійно відновити цілісність ріжучого краю передніх зубів і скорегувати їх форму.
  3. Маскування відколів і тріщин. Вініри покривають всю передню частину зуба, надійно приховуючи від очей сколи та тріщини, які з якихось причин з'явилися на емалі.
  4. Зміна форми і розміру. Тонкі накладки ідеально коректують форму і розмір одного або декількох зубів, дозволяючи зробити їх ширшими або довшими.
  5. Виправлення аномалій емалі. Вініри добре справляються з аномаліями емалі, наприклад з гіпоплазією і флюорозом.
  6. Усунення проміжків між зубами. За допомогою вінірів можна зменшити міжзубні проміжки.

Варто зазначити, що виниры цена яких вас приємно здивує, ефективно маскують недоліки емалі, приховують великі проміжки між зубами і перетворюють зубний ряд, роблячи вашу посмішку бездоганною.

Види вінірів

Стоматологи пропонують сьогодні вініри, виготовлені з композитних матеріалів або кераміки.
З металокераміки накладки на зуби не роблять.

  1. Композитні вініри - метод прямої реставрації, яку роблять за один візит. Стоматолог пошарово накладає пломбувальний матеріал, працюючи безпосередньо в порожнині рота. Такі накладки на зуби мають невеликий термін служби і з часом змінюють колір.
  2. Керамічні вініри роблять з порцеляни. За своїм естетичним характеристикам вона дуже схожа на натуральну емаль. Накладки з порцеляни виготовляє зубний технік, тому від моменту звернення до лікаря до їх фіксації проходить кілька днів. Керамічні вініри не фарбується, вони досить міцні.

Вініри на зуби: плюси і мінуси

Керамічні та композитні вініри мають ряд плюсів:

  1. захищають зуби від карієсу і руйнування;
  2. прості в догляді;
  3. приховують недоліки зубів.

При цьому у керамічних вінірів є ще кілька вагомих переваг:

  1. служать більше 10-ти років;
  2. зберігають первісну форму;
  3. виглядають природно.

Що стосується недоліків накладок з порцеляни, то їх всього два: висока вартість і необхідність повної заміни в разі невеликого відколу. У композитних вінірів немає таких мінусів, але вони менш естетичні, а термін їх служби приблизно в три рази менший, ніж у керамічних.

Керамічні та композитні вініри надають зубам ідеальну форму і покращують колір. Завдяки накладкам можна приховати великі проміжки між зубами, відколи і недосконалості емалі.

Відрізнити вініри від справжніх зубів дуже складно, особливо коли мова йде про керамічні конструкції, які правильно зробив зубний технік і якісно встановив ортопед. Такі накладки при гарному догляді будуть підтримувати ідеальний вигляд вашої посмішки більше десяти років.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь