Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати термобілизну для бігу: огляд

Вибір термобілизни для бігу взимку - те, з чим стикається кожен бігун, хто не хоче кидати улюблені пробіжки в холодну пору року і не планує відкладати біг до весни. Щоб вам було сухо і тепло навіть при швидкому бігу на вулиці, необхідно подбати про свій комфорт і здоров'я і правильно підібрати якісне термобілизна.

Термобілизна - це перший функціональний шар одягу або base layer, прилеглий до тіла, що забезпечує оптимальну терморегуляцію. Вона починає працювати під час фізичного навантаження, відводить піт від тіла, випаровує його і при цьому зберігає тепло, не дозволяючи вам переохолодитися. Таким чином, термобілизна вбирає вологу з шкіри, а прошарок повітря між тканиною і тілом підтримує тепло.

Помилково вважати, що для бігу найкраще використовувати бавовняну термобілизну. Навпаки, бігунам бажано вибирати високотехнологічні синтетичні матеріали, термобілизна з яких представлена на сайті https://adrenalin.kiev.ua/odezhda/termobele, так як вони краще впораються з завданням відведення вологи і підтримки оптимальної температури тіла.

Типи термобілизни для бігу взимку

Всього виділяють три типи термобілизни за складом:

  • повністю синтетична;
  • повністю натуральна;
  • зі змішаних волокон.

Склад

Віддавайте перевагу синтетичній термобілизні, якщо плануєте бігати на вулиці швидко, або термобілизні з мериносової вовни, якщо тренування проходять на низькому пульсі або при дуже низьких температурах.

Розмір

Термобілизна має сидіти по фігурі, не утворюючи складок і не обмежуючи свободу руху, вона не повинно сповзати, бути надто вільною або здавлювати, якщо це, звичайно, не компресійна термобілизна. Обов'язково приміряйте комплект перед покупкою.

Шви

В ідеалі потрібно вибирати білизну безшовне або з плоскими швами. Так як вона щільно прилягає до тіла, шви не повинні натирати. Особливо важливо це враховувати при тривалих тренуваннях на відкритому повітрі.

Огляд брендів термобілизни для бігу

1. Odlo

Заснована в 1946 році норвежцем Оддо Лофтерудом, компанія в наші дні базується в Швейцарії і виготовляє високотехнологічний спортивний одяг. Головний принцип бренду: спортсмен і його екіпірування - це єдине ціле.

Термобілизна цієї фірми має анатомічну 3D посадку, безшовну обробку і еластичність, що дозволяє виконувати тренування високого ступеня інтенсивності і при цьому перешкоджає натиранню. Спеціальне зонування термоодягу сприяє оптимальній терморегуляції - білизна охолоджує і зігріває саме там, де це необхідно.

Все термобілизна Odlo підрозділяється на 4 типи: X-Light, Light, Warm і X-Warm. Для пробіжок взимку підійде тип Warm для температур від -5 до -20, або Light, якщо температура коливається від 0 і вище.

У лінійці Perfomance представлено безшовна облягаюча термобілизна з функціональними зонами, що забезпечують терморегуляцію і комфорт на тренуваннях. Лінійка Active F-Dry позиціонується як саме швидковисихаюча термобілизна бренду.

2. Craft

Компанія Craft з'явилася в 1977 році, почавши виробництво одягу з форми для військово-повітряних сил Швеції. Незабаром вона стала виготовляти перші моделі термобілизни для занять спортом.

Зараз експерти Craft у співпраці зі знаменитими спортсменами і призерами Олімпійських ігор розробляють функціональний одяг для тренувань і змагань, який забезпечує оптимальний мікроклімат для тіла і сприяє найвищим результатам.

Термобілизна Craft представлена в 4 категоріях: Comfort, Intensity, Extreme і Wool. Категорія Comfort призначена для легких тренувань. Для пробіжок взимку при температурі від -5 і нижче підійде лінійка Warm Comfort, при температурі від -5 до +10 - лінійка Fuseknit Comfort, яка прийшла на зміну популярній Active Comfort.

Категорія Intensity розроблена для тренувань високого ступеня інтенсивності: лінійка Active Intensity для температур від +5 до -10, Warm Intensity - для -5 і нижче.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь