Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Макаруни - що це таке? І зовсім трохи історії

Макарони - це ніжне мигдальне печиво, поєднане попарно кремом на основі шоколаду, вершків з ягідними і фруктовими пюре, вершкового сиру і ін.

У світі прижилася назва «макарун», ще називають «макароне». Якщо ж виходити з оригіналу «le macaron», то правильно вимовляти «макаронів» з наголосом на останньому складі.

Основні інгредієнти для приготування макарун це: мигдальна борошно, яєчні білки, цукрова пудра або цукор.

Макаруны відрізняються великим розмаїттям кольорів - це досягається за допомогою харчових барвників, і ще більшою розмаїтістю начинок, які можуть бути як солодкими, так і солоними.

Сьогодні печиво макаронів - кулінарний бренд Франції. Його знають у всьому світі як вишуканий французький десерт. Але, за однією з версій, це печиво має італійське походження і з'явилося у Франції завдяки Катерині Медичі.

Спеціально для свого весілля з Генріхом II вона запросила з Італії іменитих кондитерів, які і придумали ексклюзивне печиво для молодят.

У XVI столітті макарунами із задоволенням ласували Людовик XVI і Марія-Антуанетта. На честь улюбленого десерту королева навіть назвала свого кота.

На світських раутах печиво подавали на порцелянових блюдцях з чашкою гарячого шоколаду. Примітно, що в ті часи печиво готували без прошарку - половинки склеювали гарячою парою. У XIX столітті для цього стали використовувати джеми, лікери та спеції. Фірмову м'яку серцевину макарони придбали лише в XX столітті завдяки П'єру Дефонтену і його кондитерської Ladurée.

Як вже говорилося вище, основний інгредієнт для макаронів - мигдальна борошно. При цьому згідно зі статистикою пошукових запитів щорічно 4100 користувачів шукають інформацію за запитом «як зробити макаруни без мигдальної муки» і ще близько 3000 «як зробити домашні макаруни на пшеничній муці». Чи це можливо? І чи є такі рецепти домашніх макарун? Експериментувати, звичайно, завжди можна, і є маса смачних рецептів на пшеничній муці. Але все ж, саме мигдальне печиво макаронів не вийде.

На жаль, зараз миндальную борошно купиш далеко не у всіх супермаркетах, ціни на неї не радують, а в багатьох провінційних містах її днем ​​із вогнем не знайдеш. Як варіант, це борошно можна придбати в спеціалізованих кондитерських інтернет-магазинах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь