Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Неймовірні космічні технології майбутнього

Трохи більше 60-ти років тому був запущений перший штучний супутник. Космонавтика рухається вперед, зовсім скоро з'явиться ще більше неймовірних можливостей і відкриттів. Вчені постійно проводять дослідження, відповідно до яких ведуться розробки. І хоча вивчення космосу - справа непроста і витратна, людство вже досить багато про нього знає. У планах - дослідження планет Сонячної системи, заселення перших людей на Марс і польоти в далекі галактики.

Одна з останніх технологічних розробок - космоліт з магнітною гравітацією. На землі вже працюють швидкісні поїзди, які долають до 500 км/год. Працюють вони на магнітних подушках і називаються маглевами. Фахівці, які створили їх, запропонували цікавий проект літального апарату, який буде функціонувати подібно швидкісному потягу, прискорюючись за допомогою електромагнітного поля. Для цього необхідно, щоб такий космічний транспорт знаходився в тунелі вакуумного типу, звідки він буде розганятися. Його максимальна швидкість складе 9 км/год, що вже значно вище нині існуючих швидкостей в космосі. Тунель імовірно повинен складати 130 км в довжину, і він повинен підніматися над морським рівнем на висоті 20-ти км. У цього проекту є цілком реальне майбутнє, створювати його можна вже зараз завдяки доступності багатьох технологій. Космольоти перевозитимуть на орбіту вантажі, імовірно, за ціною 50 доларів за 1 кг. Це набагато дешевше, адже сьогодні ракети-носії доставляють вантажі в космос за 11 тисяч доларів. Якщо вас цікавлять космічні технології, то радимо перейти за даним посиланням https://interfax.com.ua/news/tag/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B2.html вже зараз.

На реалізацію цікавого і вигідного проекту знадобиться 10 років і багато коштів - 20 млрд доларів. Але фахівці нагадують, цей літак буде перевозити тільки вантажі, а не людей, для їх транспортування знадобляться інші, більш складні розробки.

Астероїди не дають спокою астрономам, вони постійно бачать в них потенційну небезпеку для Землі. І щоб виключити катастрофи, був запропонований проект по будівництву ловця астероїдів. Варто згадати ще й про те, що ці небесні тіла часто багаті цінними копалинами. І якщо людство зможе їх ловити і доставляти на Землю, тоді наші запаси цінних речовин стануть куди більшими. Ось, наприклад, кілька років тому повз блакитну планету пролетів астероїд, сформований з платини. Його вартість була оцінена в 5 трильйонів доларів. Світові космічні агентства ведуть переговори щодо спільного втілення проекту в реальність. Космічний корабель спеціального призначення буде висаджуватися на астероїд і за допомогою особливих двигунів відводити його подалі від нашої планети, потім займатися видобутком на ньому цінних мінералів.

Про те, що люди зібралися переїжджати на територію Марса, добре відомо. Вже проводяться виставки і конкурси, на яких фахівці вибирають найбільш підходящі варіанти житла для колонізаторів червоної планети. Тут людям на допомогу прийшли 3D-технології. За допомогою їх уже створено кілька макетів марсіанських будинків, які визнані цілком надійними і практичними. Сьогодні ведуться роботи над створенням такого 3D-принтера, який дасть можливість з матеріалів, наявних на Марсі, створювати нове житло.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь