Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати зручне ліжко

Здоровий сон - одна з головних складових повноцінного життя, тому питання вибору ліжка і постільної білизни не втрачає своєї актуальності. З огляду на величезний асортимент ліжок, матраців та постільної білизни, зробити вибір на користь тієї або іншої моделі непросто.

Необхідно враховувати ряд критеріїв, такі як матеріали і особливості конструкції. Ліжко має бути не тільки зручним, але і красивим, щоб виріб гармонійно вписувалося в інтер'єр (наприклад, таким, як ліжка MELBI — гарантія високої якості). Що ще потрібно враховувати при виборі ліжок, далі розглянемо більш докладно.

Форма і розміри ліжка

Перш за все перед тим як купити ліжко від виробника потрібно визначитися з розмірами ліжка. Необхідно враховувати свій зріст і додати до нього ще мінімум 10 см, щоб можна було покласти подушку і не виникало дискомфорту.

Потім необхідно вибрати ширину ліжка. Щоб не помилитися, можна прилягти на ліжко і розкинути руки. Якщо місця достатньо і лежати зручно, можна купувати ліжко. Якщо ж на ліжку ніде розвернутися, краще подивитися інші моделі в інтернет-магазині Дім Меблів

Вибираючи форму, фахівці рекомендують зупинитися на стандартних моделях, інакше в подальшому виникнуть труднощі з покупкою нестандартних постільних речей. До того ж, круглі і овальні ліжка не завжди вписуються в інтер'єр і займають зайве місце, тому краще купувати звичайні, прямокутні ліжка.

Увага на каркас

Каркас виконує основну, яка несе функцію, тому піддається великим навантаженням. Щоб ліжко прослужила довше, під цей критерій варто приділити особливу увагу.

Існує кілька популярних типів каркаса. Є ліжка на чотирьох ніжках і з декількома бічними панелями. Кожна з цих моделей має свої плюси і мінуси, але якщо виріб якісне, то можна купувати будь-який варіант. Головне, звертати увагу на матеріали і виробника, щоб ліжко прослужила не один рік.

Порада: Фахівці рекомендують купувати ліжка з металевими і дерев'яними каркасами. Матеріали довговічні і мають привабливий дизайн, але коштують дорожче. Як недорогий альтернативи можна придбати ліжко з каркасом з МДФ.

Не варто купувати ліжко з каркасом з ДСП. Хоча це самий бюджетний варіант, матеріал не відрізняється міцністю і може бути токсичним, тому краще шукати інші варіанти.

Вибір підстави

Ще одним важливим критерієм вибору ліжок вважається їх підставу, від якого також залежить зручність і довговічність виробу. У стандартних моделях ліжок підставу представляє собою дерев'яний каркас з поперечними ламелями. І чим ширше поперечини, тим надійніше ліжко.

Є ліжка з потайними ящиками і відсіками, і моделі, в яких під підставою нічого немає. Другий варіант більш кращий, тому як забезпечується повноцінна вентиляція матраца. Але і в ліжках з ящиками є свої переваги, особливо якщо кімната маленька і немає місця для зберігання речей.

Вибір залежить тільки від особистих переваг і габаритів кімнати. Представлені ліжка в асортименті, тому кожен зможе знайти відповідний для себе варіант.

Матраци

Думки фахівців з приводу вибору матраців розділилися. Деякі стверджують що потрібно купувати ортопедичні матраци, інші віддають перевагу класичним пружинним моделям. Так чи інакше вибирають матрац з урахуванням своїх фізіологічних особливостей і переваг, щоб виріб був зручним в експлуатації.

Необхідно також враховувати матеріали, з яких зроблений матрац і правила догляду за ним. Щоб виріб довше зберігало свою форму, його потрібно час від часу перевертати. Якщо власники схильні до алергії, необхідно уточнювати, з чого зроблений наповнювач.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь