Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В яких випадках ремінь ГРМ краще ланцюгового приводу?

У яких випадках і чому ремінний привід ГРМ буде краще ланцюга. Деколи мотори потребують складного обслуговування і ремонту, особливо при наявності на них ремінного приводу газорозподілу.

Багато досвідчених автовласники стверджують, що двигуни з ланцюговим приводом будуть куди краще і надійніше, ніж агрегати з ременем у газорозподільного механізму. Однак, в дійсності, сьогодні ступінь надійності моторів така, що в окремих випадках ремінь ГРМ, придбати який можна на сайті  https://allforcar.in.ua/?action=news_preview&id=61, буде куди краще, ніж ланцюгової привід. Поговоримо детальніше про те, що ж краще для двигуна ремінь або ланцюг ГРМ.

Ланцюг або ремінь?

Ланцюговий привід механізму газорозподілу з'явився ще в середині минулого століття, така конструкція складалася з трьохрядний зв'язки металу, здатної витримати істотні навантаження. Тоді як ремінь виконувався з прогумованої синтетики, у міру використання автомобіля він стирається, на ньому з'являлися тріщини, що, в кінцевому рахунку, призводило до прослизання зубів і заклинювання двигуна.

Раніше вважалося, що мотори на ремінному приводі будуть відрізнятися меншою надійністю, при цьому така конструкція відрізнялася дешевизною і багато автовиробників з метою зниження вартості своїх машин застосовували ремінь. Тому не варто дивуватися тому, що навчені досвідом автовласники вважають, що ланцюг все ж куди більш надійна, ніж звичайний ремінний привід.

Переваги та недоліки ременя і ланцюга

Основним недоліком ременя ГРМ є той факт, що така конструкція вимагає своєчасного і обов'язкового обслуговування. Кожні 50-60 тисяч кілометрів пробігу буде потрібно купувати такий ремінь з усіма напрямними, в умовах сервісу розкривати двигун, проводити заміну цих запчастин, що дозволить повністю безпечно експлуатувати автомобіль. При цьому вартість використовуваних запчастин надзвичайно висока, тому слід враховувати розцінки на нормогодини в майстернях, де така робота проводиться досвідченими фахівцями.

Тоді як, в ідеалі, ланцюговий привід не вимагає якого-небудь обслуговування і повинен бути вічним на сучасному автомобілі. Однак сьогодні застосовуються тонкі ланцюга, які по своїй надійності істотно поступаються приводам, використовуваним на автомобілях в вісімдесятих і дев'яностих роках минулого століття. Не дивно, що такі ланцюга часто розтягуються і рвуться, при цьому наслідки подібних несправностей будуть катастрофічними для будь-якого мотора.

Саме тому більшість майстрів, які займаються ремонтом двигунів, рекомендують проводити сервіс ланцюгового приводу, змінюючи його кожні 100 000 кілометрів пробігу. По суті, будь-який такий варіант приводу, незалежно від того, ланцюг це або ремінь, зажадає відповідного обслуговування, а це вже істотні витрати автовласника.

При цьому передбачити стан ланцюга вкрай складно, доводиться розкривати мотор, оглядати розтягнення і ступінь зносу приводу. В окремих випадках стан ланцюга буде таким, що вона прослужить ще протягом кількох десятків тисяч кілометрів, тоді як в інших ситуаціях потрібно якнайшвидша заміна ланцюга, що дозволить виключити заклинювання двигуна і зіткнення поршнів з клапанами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь