Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які бувають електрокаміни

Електричний камін працює завдяки нагріванню трубчастого електричного нагрівача. Випускаються модифікації з використанням нагрівальних елементів відкритого і закритого типу. Придбати електрокамин можна, перейшовши за посиланням.

Різновиди відкритого типу

  1. спіраль, натягнута між керамічними стрижнями;
  2. спіраль, на яку прикріплені керамічні намиста;
  3. біспіраль на керамічній підставі;
  4. керамічний стрижень, на який щільно намотаний ніхромовий дріт.

Різновиди закритого типу

Складаються з спіралі, запаяної всередині скляної трубки з кварцового піску. Скляна трубка може бути прозорою, напівпрозорою або матовою.

Прилад складається з наступних елементів:

  1. корпус;
  2. нагріваючий елемент;
  3. декоративні деталі;
  4. захисний екран;
  5. пульт дистанційного керування.

Конструкційно в електрокамінах виділяється портал і вогнище. Портал - обрамлення з будівельного матеріалу, місце для розміщення вогнища. Обрамлення виконується з металу, каменю, пластику, дерева, кераміки, гіпсокартону.

Осередок (топка) буває двох видів:

  • Вбудований. Касета, виготовлена для кожної моделі, управляється пультом.
  • Змінний. Випускається лінійка різних типорозмірів.

Ілюзію живого вогню створює вмонтований безшумний тепловентилятор. Він виконує всмоктування холодного повітря, пропускає потік через обігрівальний сегмент і нагнітає нагріте повітря в приміщення. Теплота і інтенсивність потоку обумовлена потужністю вентилятора.

Класифікація по мобільності

  • Вбудовувані прилади (настінні і камінні портали) - облаштовуються біля стіни, з упором на задню частину каміна. Моделі складаються з каркаса, електричного блоку декоративних полін і полум'я.
  • Переносні пристрої. Компактний корпус зовні нагадує камін, оснащений роликом для переміщення і вогнищем з імітацією вогню. Моделі характеризуються простотою експлуатації, не вимагають стаціонарного розміщення.

Класифікація за місцем розташування

  • Підвісні (настінні) - товщина корпусу 8-13 см, розміщуються на стіні в зручному місці. Естетично привабливий зовнішній вигляд, декоративне полум'я. Низька тепловіддача. Випускаються також ультратонкі моделі.
  • Настільні - компактні прилади, встановлюються на стіл. Випускається безліч модифікацій.
  • Підлогові моделі - простота конструкції доповнена витонченим виконанням. Мобільність, переміщаються по всьому приміщенню.

Класифікація за типом розміщення

  1. Напівзакритий. Вбудовується в стіну.
  2. Відкритий. Встановлюється в необхідному місці.
  3. Кутовий - монтується в кутку кімнати.

Типорозміри

  • Міні електрокаміни - компактні розміри і мінімальна товщина вироби дозволяють розташовувати їх на тумбочках і столиках, вбудовувати в меблі. Підходять для малогабаритних квартир, коридорів, дач.
  • Широкоформатні апарати - велика площа нагріву, вишуканий вигляд. Призначені для великогабаритних будинків і квартир. Гармонійне поєднання досягається правильним співвідношенням розміру каміна і площею приміщення.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь