Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати зручний та практичний диван?

Диван - практично найдорожчий елемент м'яких меблів. Його можна зустріти в будь-якій квартирі. Саме на ньому зазвичай збирається вся сім'я: для перегляду улюбленої телепередачі, читання книги або відпочинку після робочого дня.

Ці м'які меблі також є ключовим елементом інтер'єру, його центром, що привертає увагу. Тому до його вибору варто підійти з розумом. Не поспішайте купувати першу модель, яка вам сподобалася: при детальному огляді може з'ясуватися, що вона вам зовсім не підходить. Найкраще спиратися на основні споживчі характеристики: вид, форму, механізм складання, якість і матеріал каркаса, вид наповнювача і матеріал оббивки. Ці параметри допоможуть визначити, який диван краще. А ще якісна софа повинна бути:

  1. довговічною;
  2. зручною;
  3. простою у використанні;
  4. функціональною.

Крім характеристик самого виробу, варто врахувати інтер'єр і розмір кімнати, де ви плануєте його встановити. Якщо ви робите ремонт, тоді проблем з поєднанням, швидше за все, не виникне, а якщо вирішили просто освіжити меблювання, то вона повинна відповідати своєму оточенню. Великий вибір диванів - здесь.

Одна з поширених помилок - орієнтуватися на ціну, а не якість тахти. Найкращі дивани не можуть коштувати дешево. Тому ціна, хоч і важливий, але першочерговим критерій вибору. Пропонуємо розглянути ключові параметри, на які варто спиратися під час покупки.

Які бувають види диванів

Для різних кімнат потрібно підбирати меблі, враховуючи їх призначення. Не можна поставити однакові софи в вітальні і спальні, оскільки в цих місцях їх будуть по-різному використовувати. У чому ж полягають відмінності між меблюванням для різних кімнат?

Як підібрати диван для сну

Такі вироби зазвичай встановлюють в спальні. Тут варто оцінити розмір і якість спального місця, адже зручне ліжко - запорука міцного і здорового сну.

Якщо мова йде про моделі для регулярного сну, то їх поверхня повинна бути рівною і в міру м'якою. Підійде матрац на пружинах. Механізм трансформації повинен бути надійним, щоб витримати щоденне розкладання. В таких умовах добре себе проявлять механізми «акордеон», «книжка» і «дельфін».

Як вибрати диван в передпокій, їдальню і кухню

Будь-яке меблювання в цих кімнатах повинна бути компактним і стійким до механічних пошкоджень. Врахуйте, що його доведеться часто прати, тому оббивка повинна бути щільною. Можна встановити м'який куточок або виріб в модерновому стилі. Відштовхуйтеся від власних уподобань та доступного простору.

Як вибрати диван в дитячу

У цій кімнаті його піддадуть всім можливим випробуванням. Не всякі меблі здатні витримати перетворення в батут або ігровий майданчик.

Розмірковуючи, як вибрати диван для дітей, підшукайте варіант з:

  1. негострими краями;
  2. каркасом, обтягнутим щільною і м'якою тканиною;
  3. високою спинкою;
  4. рівним і пружним спальним місцем;
  5. простим механізмом: «акордеон», «єврокнижка», «дельфін»;
  6. безпечними матеріалами, що не викликають алергію.

Дизайн може бути будь-який, але краще підбирайте вироби яскравих забарвлень. Світлі моделі швидко забрудняться в дитячій кімнаті, а темні не підходять для малюків.

Який диван краще підійде для вітальні

Основне завдання софи в вітальні - це дозволити людям розслабитися і відпочити. А значить, він має бути комфортною і просторою, щоб знайшлося місце для кожного члена сім'ї.

Найкращі дивани для просторих кімнат - кутові, з глибокими сидіннями, високими спинками, широкими підлокітниками і декоративними подушками. У невеликих вітальнях буде добре виглядати маленький диванчик яскравого забарвлення, який приверне увагу до себе, відволікаючи його від обмеженого простору.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь