Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Обмін валюти: безпечні способи

Багато людей планують провести відпустки або свята за кордоном. Перед кожним мандрівником неминуче постане питання обміну грошей, адже далеко не в кожній країні приймають гривні. Головна порада в цьому випадку - не користуйтеся послугами так званих мінял. Вони або пропонують грабіжницький курс, або беруть приховані комісії. Можна нарватися і на звичайних шахраїв. Так, одна моя знайома, прилетівши на відпочинок, виявила серед придбаних нею доларів кілька банкнот банку приколів. Природно, звертатися до правоохоронних органів було пізно.

В офісі банку

Найнадійніший і безпечний спосіб. До того ж, ви можете заздалегідь порівняти курси в різних установах і вибрати найкращий. Комісію за обмін в офісах, як правило, не беруть.

Зверніть увагу на годинник роботи банківських філій: деякі закриті на вихідних або ж працюють за скороченим графіком. Якщо ви згадали про обмін валюти в останній вечір перед поїздкою, цілком можливо, що в офіс банку вже не потрапите. Не забувайте, що в банку при обміні валюти зазвичай вимагають паспорт.

В обміннику

В принципі вуличні обмінні пункти в Україні згідно із законом належать тим же банкам, але працюють вони зазвичай в більш зручні години. Курс валют у вінниці може відрізнятися в залежності від місця розташування (в центрі вище, на околиці - нижче) і бути навіть вигідніше, ніж у банку.

Щоб дізнатись курс обмінників заздалегідь - заходьте на сайт https://obmenka.vinnica.ua, до того ж, обмінний пункт вінниця дає можливість забронювати курс на годину.

У банкоматі

Тут можна знімати не тільки гривню, але і відразу іноземну валюту, до того ж, банкомати працюють цілодобово. Але є мінус: далеко не всі апарати можуть підтримувати цю послугу. Зазвичай це ті, що розташовуються біля великих банківських офісів.

За допомогою валютної карти

Якщо потрібно забронювати іноземний готель перед поїздкою, можна оплатити рахунок валютної картою. Конвертації не буде, якщо валюта карти і країни збігаються. Ви, таким чином, істотно економите. Можна відкрити мультивалютну банківську карту - до неї прив'язують кілька рахунків в різній валюті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь