Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як купити нерухомість на Кіпрі

Щорічно сотні туристів, що потрапили на острів Кіпр, вирішують залишитися на цьому сонячному острові назавжди. І перше, про що замислюється іноземець, який зібрався оселитися на березі моря, це - житло. Яке місто вибрати для проживання? Які документи потрібні для покупки кіпрських апартаментів? Чи є на острові українськомовні ріелтори? І скільки коштуватимуть їхні послуги? Спробуємо розібратися у всіх деталях і з'ясувати, як купити нерухомість на Кіпрі.

Чи є обмеження по покупці нерухомості на Кіпрі?

Іноземні громадяни сьогодні вільно можуть купувати нерухомість на території Республіки Кіпр. Здійснити операцію може як фізична, так і юридична особа. Процедура покупки житла на Кіпрі іноземцями регулюється спеціальним законом. Крім того, іноземні інвестиції (до них відноситься і покупка житла) знаходяться під захистом міжнародних угод, схвалених Євросоюзом. Всі ці заходи спрямовані на те, щоб гарантувати закордонному власникові безпеку його майнових прав на острові.

Невеликі обмеження для іноземців не з країн Євросоюзу стосуються розмірів купується землі і кількості об'єктів нерухомості у власності. Так, іноземець, який не є жителем Євросоюзу, не може придбати більше 4 гектарів землі без відповідного дозволу. Крім того, негромадянин ЄС не може мати у власності більше одного об'єкта нерухомості - квартири, вілли або будинку. Вирішити це питання можна, оформляючи наступні покупки нерухомості на родичів. В іншому ж, купувати власність на острові можна без будь-яких перешкод.

Чому нерухомість на Кіпрі - вигідна покупка?

Плюси володіння нерухомістю на Кіпрі очевидні. По-перше, ви і члени вашої родини зможете в будь-який час вирушити до моря і сонця. Вам більше не потрібно йти в турагентство, шукати готель, бронювати житло на незрозумілих сервісах і листуватися ламаною англійською з господарями квартир. Тепер все простіше - ви купуєте квиток (до Ларнаки літають прямі рейси з багатьох міст Росії, України і Білорусі), сідайте в літак і через три години ви вдома. У себе вдома.

По-друге, право власності на недвижимость Кипра дає власнику житла деякі привілеї. Залежно від вартості об'єкта нерухомості, вам буде набагато легше отримати тимчасову посвідку на проживання (ВНЖ), постійний вид на проживання (ПМЖ) і навіть громадянство. Так, якщо ціна купленої вами квартири не нижче 300 тисяч євро, ви і ваша сім'я можете відразу претендувати на ПМЖ. Посвідка на постійне проживання, який представляє собою пластикову id-карту, видається безстроково і дозволяє безперешкодно подорожувати по всій Європі. А при покупці житла на суму понад 2 мільйони євро ви можете претендувати на отримання кіпрського паспорта вже через 180 днів після здійснення операції.

По-третє, з огляду на популярність острова у туристів зі всієї Європи, придбану нерухомість завжди можна здати в оренду. Уявіть собі, що щорічно це середземноморська держава приймає близько 4 мільйонів туристів. При тому, що на самому острові проживає всього 1 мільйон чоловік. Не дивно, що прибутковість від здачі квартир і апартаментів тут тримається на рівні 5-6%.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь