Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Суха шкіра тіла: як вирішити проблему?

Шкіра - це один з найважливіших органів нашого тіла. Вона захищає нас від проникнень бактерій і інфекцій, контролює температуру тіла, і виконує ще багато важливих функцій. До того ж коли дерма починає сохнути, лущитися, свербіти, втрачаються всі її захисні властивості.

Суха шкіра на руках, ногах, на тілі - це маса неприємних моментів, тому що все лущиться і з'являється сильний свербіж. Це ж стосується і сухості обличчя. Коли дерма пересихає, з'являються перші ознаки старіння, такі як зморшки під очима (адже саме тут максимально ніжна і тонка шкіра), нерівний тон, пігментні плями, купероз. Чому так відбувається і що робити в цьому випадку?

Про типи сухої шкіри тіла

Сухість шкіри - дуже поширена проблема, з якою стикається багато людей. Вона може з'явитися на будь-якій ділянці тіла, як руки або ноги, лікті або коліна. Також часто сухість проявляється і на обличчі, і може бути фактором передчасного старіння. Це слід враховувати і якомога швидше вживати заходів щодо її усунення.

Сухість шкіри можна розділити на типи:

  • помірна сухість. Вона проявляється як легке лущення на різних ділянках тіла та на руках;
  • суха шкіра. Про неї говорять тоді, коли дерма стає більш грубою, з'являються видимі лущення і навіть серйозний свербіж;
  • дуже суха шкіра. Якщо не вживати заходів щодо усунення сухості на попередніх етапах, шкіра стає щільною, грубою і з серйозними ушкодженнями у вигляді розтріскування.

Але при цьому шкіра рук, наприклад, може сохнути через часте використання засобів для чищення, порошку. В даному випадку необхідно обов'язково використовувати спеціальні рукавички, які і захистять дерму від пересушування.

Суха шкіра досить чутлива, але при цьому чутливість може бути не пов'язана саме з сухістю. Адже деякі люди просто мають чутливу дерму, яку часто супроводжують сухість, свербіж і лущення через її реактивність.

Чому шкіра сохне?

Є кілька припущень про те, чому шкіра може сохнути:

  1. Зовнішні фактори можуть посприяти тому, що шкіра буде втрачати вологу. Сюди відносяться перепади температур, погані погодні умови, УФ-промені в великих кількостях і протягом тривалого часу;
  2. Часте миття рук або прийняття гарячого душу теж сприяють тому, що дерма висихає і втрачає здатність самостійно зволожуватися;
  3. Неправильний догляд. Важливо підібрати креми та інші засоби саме для сухої шкіри рук, тіла, обличчя;
  4. Гормональний фактор. Коли в організмі відбуваються зміни або перебудови, це все відбивається і на стані шкіри. Так, під час вагітності або менопаузи жінки дуже часто стикаються з сухою шкірою тіла;
  5. Брак вітамінів. Наш організм потребує цілого комплексу вітамінів і мікроелементів, які ми отримуємо з їжі. Якщо чогось не вистачатиме, це безпосередньо вплине на стан шкіри.

Є й інші чинники, які сприяють появі сухості шкіри. Сюди відносяться куріння, зневоднення, професійні фактори, і багато іншого. Дуже важливо не запускати проблему, а як можна раніше починати її вирішувати. Адже з часом прояви стануть більш серйозними, з'являться пошкодження дерми. Та й раннє старіння шкірного покриву ще нікого не радувало.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь