Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ефективність вентиляторів з зволожувачем повітря: чи варто придбати таку техніку для будинку?

Вентилятори допомагають людині справитися зі спекою вже близько століття і, незважаючи на появу сучасних систем клімат-контролю, не втрачають своєї актуальності. Пояснюється це просто: вони дійсно ефективні, продаються в кожному магазині побутової техніки і коштують недорого. Однак виробники не стоять на місці і регулярно вдосконалюють моделі вентиляторів. Однією з останніх розробок стали пристрої, що поєднують функції вентилятора і зволожувача повітря.

Конструкції

Зовні пристрій не відрізняється від стандартних підлогових моделей вентиляторів. Зволожувач захований в підставці, має піддон, який легко зняти і наповнити водою. Пара піднімається в центральну частину основного механізму, звідки надходить в навколишнє середовище. Перевагою такого принципу роботи є те, що зволожене повітря активно поширюється потужним потоком. Він одночасно знижує температуру навколишнього середовища і збільшує показники вологості.

Функціональні можливості

Вентилятори-зволожувачі оснащені розширеними можливостями управління і контролю:

  1. передбачено кілька режимів роботи: без зволоження, з зволоженням і ручним управлінням або включенням за сигналом гігрометра;
  2. зміна швидкості обдування;
  3. індикатор покаже, в якому режимі працює прилад, скільки рідини залишилося, коли пора міняти водяний фільтр;
  4. датчик присутності, який дозволить заощадити електроенергію, так як пристрій відключиться в порожній кімнаті;
  5. наявність годин, підсвічування роблять дизайн більш привабливим, але також збільшують вартість.

Чи варто купувати?

Використання вдосконалених вентиляторів має масу переваг, оскільки вони:

  1. м'яко охолоджують і зволожують повітря;
  2. мають невелику вагу і коліщатка, тому їх легко переміщати з кімнати в кімнату;
  3. прості в експлуатації;
  4. універсальні (можуть використовуватися на закритих і відкритих майданчиках, в теплицях і парниках);
    недорогі.

Якщо вам потрібен апарат для ефективного охолодження повітря на подвір`ї, такий тип вентилятора вам підійде якнайкраще. Прохолода відчувається внаслідок випаровування води, яку розпилює вентилятор. Волога випаровується і знижує температуру повітря.

Як обрати

Незважаючи на деякі особливості роботи, вентилятори-зволожувачі, придбати які можна на сайті, користуються успіхом серед користувачів. Популярні потужні моделі з місткою ємністю для води - близько 3 літрів. Обсягу вистачить, щоб прилад підтримував вологість повітря кілька годин. Бажано вибирати моделі зі знімними піддонами, так як заливати воду в них набагато зручніше.

Залежно від модифікації, вентилятор може бути оснащений функцією автоповороту, регулювання висоти і нахилу. Також дуже зручно наявність пульта управління. Необхідно заздалегідь поцікавитися рівнем шуму, який буде видавати прилад: занадто гучний гул створить дискомфорт, особливо в громадських місцях. Корисною є і наявність таймера, який дозволить відключити пристрій в заданий час.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь