Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ролети для вікон - як обрати

Виріб виконує функцію штор і є необхідним і потрібним атрибутом. Моделі ролетів найрізноманітніші, можна підібрати їх для будь-якого інтер'єру приміщення - як житлового, так і офісного. Механізм настільки простий, що з ним впорається навіть дитина.

Як встановити ролети на вікна своїми руками

Полотно для штор обробляється спеціальним складом, завдяки якому в приміщення не потрапляють прямі сонячні промені. Цей склад дає можливість використовувати полотно довгі роки.

Купувати цей аксесуар найкраще в магазині https://prestige-house.com.ua/roletytagaluzi/tkanynni/, де фахівці допоможуть вибрати не тільки матеріал штор, але і надійну систему кріплення. Якщо самостійно зробити правильний завмер у вас не вийде, то представники компанії зроблять це як треба, щоб в подальшому не переробляти.

Різновиди конструкції

Модифікацій вироби всього дві: відкриті і закриті.

Найпопулярнішими є відкриті, механізм яких нічим не захищений. Він являє собою круглий вал, який встановлений на віконний блок або на панель приміщення.

Штори закритого типу мають той же механізм, тільки вал у них знаходиться в індивідуальній коробці. Така модель буде дорожче, але у неї є ряд переваг:

  1. короб захищає тканину від попадання на неї пилу та бруду;
  2. механізм не так помітний;
  3. полотно, під час протягу, прилягає до отвору і не бовтається;
  4. можна використовувати в приміщеннях з підвищеною вологістю.

Матеріал, який використовується для виготовлення ролетів, призначений для затемнення і для розсіювання світла.

Виріб може використовуватися як із зовнішнього боку будівлі, так і з внутрішньої. Залежно від місця установки воно буде відрізнятися:

  1. за типом приводу;
  2. за типом фіксуючого пристрою;
  3. за зовнішнім виглядом полотна.

Як встановити ролети

У виробі з ручним приводом, штора буде намотується на вал вручну. Для цього є інерційний укладальник з ручкою або шнуром, карданний механізм і пружини. Спеціальний фіксуючий пристрій не зможе полотну розкручуватися.

Ролети з електроприводом коштуватимуть значно дорожче, ніж моделі з ручним приводом. Їх встановлюють на вікна великого розміру в адміністративних і громадських будівлях. Керувати таким пристроєм можна на віддаленій відстані простим натисканням кнопки. Щоб рольставні закрилися або відкрилися в певний час, потрібно їх просто запрограмувати. Ролети зустрічаються з різним типом фіксуючого пристрою:

  1. з бічними засувками;
  2. з верхнім замком, який змонтований в районі короба;
  3. із замикаючим пристроєм на нижній планці;
  4. захисні ролети з електричним замком-вимикачем, активувати який можна тільки ключем.

Розберемося у всьому по порядку:

Ролети на вікна тканинні використовуються для внутрішньої обробки і захисту вікон. Їх можна виготовити з різної тканини, вибираючи саме той колір і відтінок, який впишеться в стиль вашого приміщення. Перед виготовленням ролетів, тканину обробляється спеціальним просоченням, завдяки якій, в процесі експлуатації, не вигорає і повністю захищає приміщення від прямих сонячних променів.

Захисні ролети виконують три основні функції: прикрашають, ізолюють і захищають. Тому і ціна на такий виріб буде набагато вище, ніж у декоративних тканинних штор. Для їх виготовлення використовується наступний матеріал: алюміній, сталь, потовщений пластик.

Перфоровані рольставні представляють собою штори з оцинкованої холоднокатаної сталі. Вони міцні, практичні та естетичні. На поверхні полотна зроблена перфорація, завдяки якій світло потрапляє в приміщення навіть при закритих ролети.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь