Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Текстильні шпалери: переваги і недоліки

Шпалери з текстильного матеріалу мають в основі папір або флізелін, які покривають шаром тканинного матеріалу. При цьому, текстильний шар може являти собою як цілісне полотно, так і окремі нитки, які фарбують в потрібний колір і склеюють між собою. Зовнішній вигляд і властивості таких шпалер залежать від виду тканини, яку використовують як текстильний шар. Текстильні шпалери дозволяють домогтися благородної краси в інтер'єрі та надати йому оригінальність, проте, як і всі матеріали, вони мають свої переваги та недоліки.

Переваги

Основні переваги текстильних шпалер, на які ви можете посмотреть в катологе, такі:

  1. Вони володіють надзвичайною красою, що змушує людей купувати їх не дивлячись на високу вартість. Атмосферу інтер'єру, в якому стіни оброблені текстильними шпалерами не здатне передати жодне фото.
  2. Такі шпалери приємні на дотик, до них так і хочеться торкатися і розглядати їх.
  3. Не менш важливою перевагою текстильних шпалер є їх натуральність, а також екологічна чистота. Текстиль відмінно пропускає повітря, що допомагає запобігти розвитку і розмноженню цвілі та грибка, а також забезпечує здоровий мікроклімат в приміщенні. Фарби для текстильних шпалер не отруйні, і за складом схожі на ті, що використовуються для фарбування одягу.
  4. Завдяки високій щільності, текстильні шпалери чудово поглинають шум, що забезпечує приміщенню додаткову шумоізоляцію. Також висока щільність надає текстильним шпалерам хороші теплоізоляційні властивості, що особливо помітно в міжсезоння і в зимовий період.
  5. Деякі текстильні шпалери мають бактерицидні властивості. Мова йде про лляні шпалери. Ця якість дозволяє рекомендувати їх для обклеювання стін в дитячих кімнатах.

Недоліки

Тепер поговоримо про недоліки:

  1. Перший недолік текстильних шпалер, який відразу впадає в око покупцеві, це звичайно ж їх вартість, яка досить висока завдяки використанню натуральних матеріалів в процесі виробництва. Ціна текстильних шпалер може підвищуватися в залежності від виду тканини та кількості натуральних ниток, використовуваних при виготовленні полотна. Чим більше ниток використано, тим щільнішим виходить полотно, і, відповідно, вищою вартість.
  2. Текстильні шпалери, виготовлені повністю з натуральної сировини, мають властивість швидко вицвітати під впливом сонячного світла. Тому в кімнаті, яку передбачається обклеїти такими шпалерами необхідно ретельно продумати характер освітлення, організувавши розсіяне денне освітлення та якісне електричне.
  3. Більшість видів шпалер з текстилю вбирають різні запахи, тому їх не рекомендується використовувати на кухні. Зазвичай такі шпалери використовують для обклеювання стін в спальнях, вітальнях і дитячих кімнатах.

Відносним мінусом текстильних шпалер є деякі нерівності фактури, які виникають в залежності від того, наскільки щільно розташовані нитки по відношенню одна до одної. Чим щільніше розташовані нитки, тим більше виражені нерівності. Недолік є відносним тому, що деяких людей ця особливість навпаки приваблює.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь