Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати міні-трактор

Компактність і багатофункціональність - ось ті переваги, завдяки яким міні-трактори користуються популярністю і у фермерів, і у власників присадибних ділянок. Така техніка сьогодні представлена ​​в лінійках американських, європейських і китайських виробників.

Продукція з Піднебесної з'явилася на ринку порівняно недавно, але купити китайський мінітрактор хочуть багато фермерів, оскільки за якістю і експлуатаційними характеристиками така техніка не поступається західним аналогам, а коштує набагато дешевше. Великий вибір моделей чекає на вас здесь.

Якими бувають міні-трактори

Виділяють дві групи такої техніки - райдери і садові міні-трактори.

Райдери представляють собою невеликі трактори з ергономічним сидінням для оператора. Їх головні характеристики - хороша маневреність, підвищена прохідність, простота експлуатації. Коштують вони дешевше, ніж звичайні міні-трактори, але при цьому поступаються у функціональності.

Основні їх завдання:

  1. догляд за газоном,
  2. заготівля сіна,
  3. прибирання снігу.

Садові міні-трактори оснащені більш потужними двигунами, в деяких моделях кабіна оператора закрита. Міні-трактори потрібні для виконання таких функцій як:

  1. культивація грунту;
  2. внесення добрив;
  3. прибирання снігу;
  4. навантажувальні роботи.

Райдери використовують на невеликих ділянках, де важливіше маневреність. Садові міні-трактори - там, де потрібно справлятися з великим обсягом робіт, на площах в 10-20 га.

Двигуни міні-тракторів

Ця сільгосптехніка може бути оснащена двигунами різного типу:

  1. Електричні двигуни. Це порівняно недорогий варіант, головними перевагами якого є низький рівень шуму при роботі, екологічність і простота в експлуатації. Однак такі двигуни не випускають високої потужності. Крім того, їм ще потрібно забезпечувати регулярну підзарядку.
  2. Бензинові мотори випускають потужністю в 10-35 к.с. Такі моделі коштують дорожче, вони вимагають регулярної заміни масла і фільтрів, але в цілому дуже надійні і практичні. Більшість міні-тракторів оснащено саме такими моторами.
  3. Дизельні двигуни випускають такої ж потужності, що і бензинові, але вони вважаються більш дешевими і зручними в експлуатації в зв'язку з тим, що у дизпалива ціна нижче, а витрата менше. Єдиний їхній недолік - порівняно високий рівень шуму при роботі. Крім того, їх складніше запускати в холодну пору року.

Що ще потрібно знати про міні-трактори

Ця техніка є рамною конструкцією на колесах. Потужність різних моделей може значно варіювати - в межах 16-80 к.с. Однак для роботи на присадибній ділянці зазвичай вистачає моделей потужністю в 16 л.с. Цього достатньо для роботи на площі до 1 га або трохи більше. Такі моделі не підійдуть для того, щоб орати землю за допомогою важкого плуга, але вони впораються з прибиранням території, внесенням добрив і транспортуванням вантажів вагою до 0,5 т.

Якщо потрібно забезпечити роботу на території площею понад 2 га - потрібні моделі потужністю в 18 л.с. І чим більше площа - тим вище потужність. Для поля в 20 га вже знадобиться модель з мотором від 50 л.с. Чим вище потужність, тим дорожче коштує трактор. Варто звернути увагу і на тип охолодження двигуна. Водяна система вважається більш ефективною.

Ще один важливий параметр - це об'єм двигуна, він безпосередньо впливає на потужність. Але слід пам'ятати, що великий обсяг часто означає і відповідний витрата палива. Не завжди потрібно шукати модель з максимальними показниками, орієнтуватися слід на конкретні завдання і умови експлуатації.

На ціну впливає і тип приводу. Наприклад, повнопривідний трактор коштує дорожче, ніж модель із заднім приводом, але у нього і керованість вище, в тому числі і при важких погодних або дорожніх умовах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь