Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Актуальні новини з світу авто

Відкривати вікна автомобіля під час руху - шкідливо!

Британський університет Суррея провів дослідження, в ході якого було оцінено шкоду, що наноситься водіям при їзді з відкритими вікнами автомобіля. Під час дослідження були взяті проби повітря в десяти великих мегаполісах: в Дацці (Бангладеш), Ченнаї (Індія), Гуанчжоу (Китай), Медельїні (Колумбія), Сан-Паулу (Бразилія), Каїрі (Єгипет), Сулейманії (Ірак), Аддіс-Абебі (Ефіопія), Блантайрі (Малаві), Дар-ес-Саламі (Танзанія).

Вибір припав на мегаполіси, в яких по дорогах їздять в переважній більшості старі автомобілі, які не відповідають сучасним екологічним нормам. Фахівці вивчали частки PM10 і PM2,5 вранці, в години пік і в середині дня. Результати виявилися тривожними: при їзді з опущеними стеклами повітря в машині забруднюється на 90%, при цьому найкращі показники були зафіксовані в автомобілях з включеним кондиціонером і активованою системою рециркуляції повітря.

Дах автомобіля перед поїздкою очищайте від снігу, так як підталий сніг при гальмуванні може сповзти на лобове скло і закрити видимість. Щоб поліпшити екологічну обстановку, дослідники порадили робити вибір в сторону сучасних машин, у яких скорочено викид шкідливих часток, а також пересуватися в години, коли дороги менш завантажені. Ще цікаві автоновости - за посиланням.

Бути в тренді: для Lada Vesta розробили віртуальний щиток приладів

Російська компанія CMGAISD підготувала для моделі Lada Vesta повноцінну цифрову панель приладів. За словами розробників, на установку останньої потрібно всього 20 хвилин, при цьому за своєю функціональністю віртуальний щиток нічим не поступається заводської комбінації.

Для відображення інформації в приборці від CMGAISD використовується дисплей Sharp з здатністю 1 280 × 480 пікселів, на який виводяться великі циферблати тахометра і спідометра, а також різна додаткова інформація (наприклад, пробіг і витрата палива).

Якщо машину зносить / заносить дійте твердо і плавно, без суєти. Процес не розвивається миттєво і, відповідно, не любить різких і судомних рухів. І навчіться, що таке "знесення" і "занос", які дії потрібно робити на різних приводах. Безвихідна ситуація тільки одна, це занесення на передньому приводі на спуску, в інших випадках все можна поправити.

Цікаво, що за допомогою спеціального мобільного додатку водій може змінювати тип оформлення шкал, перемикаючись між п'ятьма різними варіантами дизайну. До складу віртуальної приборки для Вести також входять модуль управління на Android з двома гігабайтами оперативної пам'яті і 8 гігабайтами флеш-пам'яті. Плюс даний комплекс має на увазі наявність трьох USB-портів і Wi-Fi. Орієнтовна вартість такого щитка - близько 20 тисяч гривень.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь