Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати програму для здачі бухгалтерської звітності?

Бухгалтерська звітність - найважливіший елемент інформаційної системи для компаній в умовах ринкової економіки, вона служить засобом зовнішньої комунікації та виступає основою оцінки фінансової складової. Без хорошої бухгалтерської програми неможливе ведення правильного бухгалтерського податкового обліку.

Основні загальні вимоги, які пред'являються до бухгалтерської звітності:

  1. достовірність,
  2. нейтральність,
  3. істотність,
  4. повнота,
  5. порівнянність.

Але незважаючи на те, що, начебто, всі програми для здачі бухгалтерської звітності повинні виконувати перераховані вище вимоги, але все одно сьогодні існує величезний асортимент таких програм. У цій статті ми спробуємо розібратися, яка підходить саме вам.

Яким має бути сучасне програмне забезпечення?

З розвитком технологій розробники роблять все можливе, щоб користувачам було зручно користуватися їх розробками. Соната - програма для легкої здачі документації в ДПС, ФСС, Держстат. Компанія часто випускає нові та вдосконалені версії програми, які відповідають чинному законодавству. Додаються нові форми звітності, оптимізуються функції та виправляються помилки. Спробувавши безкоштовну версію програми, яку люб'язно надають розробники, ви точно захочете придбати повну. Соната має доступну ціну. Якщо вас зацікавила дана програма, то радимо перейти на сайт https://sonatazvit.com.ua/uk/ вже зараз.

Програма Соната містить:

  1. звітність в контролюючі органи;
  2. довідники та класифікатори;
  3. автоматичний розрахунок;
  4. податкові накладні;
  5. імпорт/експорт з інших програм;
  6. звірка ПДВ;
  7. і багато іншого.

Як вибрати програму?

Крім основних вимог, при виборі програми для здачі бухгалтерської звітності, варто звернути особливу увагу:

  1. Адаптованість до змін. Програма повинна постійно змінюватися і відповідати чинному законодавству. Вона повинна якісно і вчасно оновлюватися.
  2. В які саме органи ви зможете здавати звітність? Важливо відразу уточнити, чи відповідає цей список організацій тому, що потрібно саме вашій компанії.
  3. Ризик виникнення помилки при оформленні звіту. Даний пункт дуже важливий, бо навіть найдосвідченіший бухгалтер хоче сподіватися на те, що при виникненні помилки, програма повідомить йому про це.
  4. Наскільки зручна установка і підключення.
  5. Чи існує повноцінна онлайн-версія. Інтернет-бухгалтерія та принцип віддаленого доступу можуть бути дуже корисні для вас, але також можуть виникнути нюанси, які насторожують. Такі як: наявність швидкісного Інтернету, і те, що дані будуть зберігатися не у вас на комп'ютері.
  6. Чи існує і наскільки ефективна технічна підтримка клієнтів. Обов'язково має бути якісний супровід програми, щоб правильно проконсультувати вас в разі виникнення питань.
  7. Якою є цінова політика (з наявністю додаткових сервісів). Важливо! Вивчіть, наскільки доцільні додаткові сервіси, в деяких випадках немає сенсу переплачувати за надлишковий функціонал, якщо він не стане в пригоді на практиці.

Не забувайте про те, що бухгалтерська програма повинна відповідати саме вашому бізнесу і вашим вимогам!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь