Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Гідроакумулятор для свердловини

Актуальність цієї теми очевидна з кількох причин.

По-перше, вартість обладнання становить серйозну частку в загальних витратах на облаштування джерела води.

По-друге, його характеристики безпосередньо впливають на зручність використання свердловини.

По-третє, від надійності і якості устаткування залежить рівень витрат на експлуатацію, обслуговування і ремонт системи водопостачання.

Почну з гідроакумулятора і постараюся відповісти на такі питання: для чого потрібно пристрій зі складною назвою, які функції виконує і які критерії слід використовувати для вибору відповідної моделі.

Гідроакумулятор або, як його часто називають, гідробак - це пристрій для підтримки оптимального тиску в системі водопостачання. Дізнатись, яка актуальна зараз на гидроаккумулятор цена, можна за посиланням.

Він являє собою порожню ємність з металу, розділену спеціальної каучукової мембраною на дві частини. У першій розміщується вода, у другій - повітря.

Основні функції гідроакумулятора полягають в наступному:

  1. захист трубопровідної розводки і арматури від гідроударів;
  2. зниження частоти включення насоса;
  3. підтримання стабільного тиску в трубопровідній системі водопостачання;
  4. подача води протягом якогось часу навіть при виході з ладу насоса.

Принцип роботи гідробака досить простий. Він наповнюється при включеному насосі, створюючи всередині ємності надлишковий тиск.

Відкриття крану призводить до відчутного падіння тиску в трубах водопроводу. При відсутності гідроакумулятора для підтримки напору треба було б включення насоса. Наявність гідробаку дозволяє забезпечити поступове зниження тиску за рахунок накопиченого раніше запасу. В результаті включення насоса потрібно далеко не відразу і не завжди.

Крім того, згладжуються перепади тиску, виключаючи так звані гідроудари, дуже негативно впливають на стан труб, запірної арматури та іншого обладнання системи водопостачання.

Не варто забувати і про такий простому факті: вода з крана ллється рівномірно і рівним струменем.

В результаті наявності гідроакумулятора збільшується термін служби обладнання, знижуються витрати на обслуговування і ремонт, стає зручніше користуватися водопроводом.

Щоб правильно підібрати гідробак, найпростіше звернутися до фахівців. Справа в тому, що на нашому ринку представлена величезна кількість найрізноманітніших моделей обладнання, які розрізняються за трьома ключовими критеріями:

  1. тип мембрани;
  2. спосіб монтажу;
  3. обсяг металевої ємності.

Найкраще зарекомендували себе гідроакумулятори від провідних італійських і німецьких виробників.

Хочеться також нагадати, що економити на якості обладнання не варто, так як це обернеться швидким і помітно більш дорогим ремонтом або навіть заміною, а також перебоями в роботі водопроводу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь